帖子详情

泰国参团游的一些建议

33363102休闲旅游

全部回帖
进来学习。
2016/02/24回复
自由行要做好攻略才行
max124max12463楼
6日先2500,甘平应该系低价团,如果导游唔带你去购物点佢点赚钱→_→不过可能南湖系比较大嘅旅行社唔会好似果D细旅行社甘你唔买就比面色闹人之类嘅情况咯。其实泰国算系菜鸟出国游嘅首选了,消费水平较低,旅游业发达😀,而且近年来好多中国人去旅游,泰国人多少都识讲几句中文,特别系讲价果时🙈一般我都系提前半年左右订机票,亚航之类嘅唔贵,如果唔怕庋可以去港澳出发价钱仲平,💰💰而且选择都几多下,好似香港快运成日有促销。上年9月份去10日全部包埋,如前期签证、行李箱之类拉拉杂杂一大堆同后期旅游住宿🚗车费食嘅买嘅都系用左6000左右。其实主要都系机票住宿系大头啫,我促销买嘅机票,住宿加埋就2800左右吧。自由行唔难,而且唔使日日比人赶鸭甘。😂上网多睇攻略就可以了,攻略在手旅游我有!😊😊
max124max12464楼
无咩讲究,去马爸爸度囤就得了,一般32-40左右,搵信誉比较好的店基本没问题。无限流量卡只可以用7日,如果过左可以按提示开通日套餐或者199🐷7日无限量套餐。。
max124max12465楼
一般常用系happy卡,仲有truemove之类,个人觉得happy卡几好用。仲有,移动定制机用唔到,要联通机先得。买之前最好查下先。
2016/02/25回复
的确,早出晚归,累死了根本就不是享受,一坐车就睡,一到站就醒,有机会我想自由行去一遍。
支持这个功略几好
一分钱一分货,楼主想开点,下次可以自由行啊
过年2500算好抵咯。我觉得LZ也不要太玻璃心
我地上次淡季去都系3000几跟团
WIFI卡呢D明显就应该提前准备好噶也。而且淘宝就有啦。。怪别人还不如怪自己咯
而且全地球人都知道跟团去泰国肯定好多自费项目。LZ下次先了解下行情先啦
人家泰国旅游就系靠呢D稳吃噶
赞,谢谢
支持一下。
MM,我没有做攻略呢,要攻略我推荐蚂蜂窝
MM,不好意思我没有做攻略呢,要攻略我推荐蚂蜂窝
我去年7天自由行,吃得好住得也非常不错。不包购物花了四千。
max124max12477楼
唔使。希望帮到你啦。之前自己去过一次做左好多攻略,如果可以问我,知嘅都会讲你知。😊
max124max12478楼
唔使,希望可以帮到你啦😊之前自己去过做左好多攻略,如果你有其他问题可以再问我,知嘅会帮你解答😊
我爸妈年中报了广之旅2980,说吃得好住的好,也只有一个购物点
猜你喜欢

华欣-曼谷-甲米

超值迪拜奢华之旅

印尼,除了巴厘岛~还有美娜多!

懒人半天玩完上海迪士尼攻略!

亲子海岛游攻略抢先get!澳门直飞芭提雅最低只要207元!

参加低价旅游团的恐怖经历,希望为大家提个醒不要在受骗

热点推荐

广州新开大型商超开业啦 逛完要足一日!

人气高企的大头虾越南菜 每次吃都要等位

巽寮湾退潮超好玩!抓虾摸螺娃玩到不肯走

618分享有礼!无限复购的好物推荐

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

花了1h验收贴砖 这2点要重点检查

孩子劝架学校颁见义勇为奖 我却很担心

儿子成绩中等还早恋了 点样处理好

化学实验礼盒备起来 好过电子产品

重温湖南柴火鱼 159元双人套餐吃饱饱

唯馨花厨 西餐厅也有好吃的儿童套餐

西瓜跌破1元每斤 广州什么时候有?

试水广西客家菜白七刀 白切口味很清淡

查看更多热点 >