帖子详情

请教各位靓妈,紧急:我BB发高烧,成39度,有咩有效既退烧方法。。。

22508婴幼育儿

我家小B六个月啦,由琴晚开始,依架烧到39度,吃左泰诺林,出左少少汗,但仲系未退到烧。。无咩胃口。。贴紧退热贴。。。真系唔知仲有咩好办法。再降唔到就要去医院嘎啦。我怕到医院要吊头皮针,区甘细个。。。依架医院D医生好多都挂住赚钱好无良既,或者各位靓妈边间医院既医生比较有医德,讲黎听下。。。急急急。。。。

精选回帖
去大南路个间越秀区妇幼可以滴鼻同打针就OK,上星期去过,我仔仔系喉咙发炎引致发烧,当晚烧就慢慢退左,无再返发,半年前去左区妇幼,又系吊针,成日针孔都吊唔到针,哭到我都哭埋一份。仲有,超过39度应该去医院啦。
2006/05/24回复
我上次去系成五点去到,无特别温边个医生,系其实MM话我先二话不说打车去,一的都唔近啊,但好快睇完,无开好贵既药,特别无开抗生素既药,呢样我比较满意,半年前个次,一开就开抗生素,同吊针,激死。我都无俾仔仔吃,两次症状一样。你去睇下你BB咩情况先,因为高烧就要去医院,等退左后就可以慢慢系屋企调理。我上次去到已经系39.5度,系屋企仲系39度。挂号系二楼探热后先睇,如果高烧就会按个急诊章,可以唔使排队照睇,我上次系三楼睇,当然你可以考虑其它医院,我呢个仅供参考,个间只系好细间既医院,只系有时口碑几好
仲有,可以用艾叶煲水冲凉,羚羊角煲水,但如果系高烧,建议去医院先,我屋企有一种系澳门时药房医师送既肛门退烧栓,我系BB高烧时用过,但如果系因为喉咙发炎发烧的话,好快就会复发。治标不治本
全部回帖
试试羚羊角泡水喝,如果还是没好的话要赶紧去看医生哦。

去大南路个间越秀区妇幼可以滴鼻同打针就OK,上星期去过,我仔仔系喉咙发炎引致发烧,当晚烧就慢慢退左,无再返发,半年前去左区妇幼,又系吊针,成日针孔都吊唔到针,哭到我都哭埋一份。

仲有,超过39度应该去医院啦。

仲有,可以用艾叶煲水冲凉,羚羊角煲水,但如果系高烧,建议去医院先,我屋企有一种系澳门时药房医师送既肛门退烧栓,我系BB高烧时用过,但如果系因为喉咙发炎发烧的话,好快就会复发。治标不治本
大南路咯间通常开到几点架。。。。都系去医院稳阵D。。。
坤坤坤坤6楼
先要搞清症状,最好是看医生。对症下药最好。
饮多D水!!!

我上次去系成五点去到,无特别温边个医生,系其实MM话我先二话不说打车去,一的都唔近啊,但好快睇完,无开好贵既药,特别无开抗生素既药,呢样我比较满意,半年前个次,一开就开抗生素,同吊针,激死。我都无俾仔仔吃,两次症状一样。

你去睇下你BB咩情况先,因为高烧就要去医院,等退左后就可以慢慢系屋企调理。我上次去到已经系39.5度,系屋企仲系39度。挂号系二楼探热后先睇,如果高烧就会按个急诊章,可以唔使排队照睇,我上次系三楼睇,当然你可以考虑其它医院,我呢个仅供参考,个间只系好细间既医院,只系有时口碑几好

唔该晒。。。刚问过LG咯间野口碑一时时。。。都系要睇架啦。。。
猜你喜欢

家公家婆我得罪你了吗?

【MYTOMMY】想吃美味烧排骨何需舍近求远 大厨私人订制 YUMMY YUMMY!

好惊,个肚出现阵痛!!!

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

广州市越秀区妇幼保健院(越秀孕校)产检建档信息汇总

胎动突然增多,系咩原因啊?

热点推荐

妈网一口价房源 430万起买海珠地铁3房

带娃绿皮火车寻古 皇家石窟千年佛像之旅

42岁突遇中年危机 想不认老都不行了

华南农业大学一日游 遛娃看马比公园好逛

专业化妆师1对1 母亲节美妆体验课

母亲节花式宠爱你!瑜见美好孕动会

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

宠物友好的家装设计 铲屎君快来抄作业

广州市消费券又来了 每周一11点开抢

小米手机售后维修 感觉一点也不专业

北朝考古博物馆 好多陶俑一堆表情包

2D打卡北京景点 特种兵旅行累成狗

去奈雪褥羊毛啦 1元一桶霸气杨梅

查看更多热点 >