帖子详情

【新年】朋友聚会之乐满福

496850美食&下厨

依间店~都好多人等位,但冇广记多人~
价钱比起学生黎讲,就好贵~最便都70蚊半只鸭,
两个人,半只都够噶了~重点埋其他野,面筋15,~
生菜15~金针菇15~虽然睇上去价钱好贵但系佢分量系非常足噶
~如果两个女囝建议半边鸭同点个青菜就好~
分量真系好多~ 鸭上黎,要继续炆佢~吾食得住~
炆到佢够淋为止~味道相对甜可能个厨师比较重手
~酱料好足好香,自己注意火候,
有蒜页同马蹄作配料服务员态度反而一般,
d阿姨噶服务就好好~系非常好~
佢会比一份汤汁迩,
吾系成日叫加汤如果价钱可以便d就好了`~
全部回帖
柚子茶柚子茶沙发
系米以前的“满口福”啊?水鸭煲好好味的。
2012/01/17回复
我都系甘话,我系食肉兽
所以节食减肥对我系冇用的~哈哈哈~
睇落有少少干,係咪后来要放水落去再放金针菇呀?PS:原来楼主係学生?! ...
其实吾干噶~又好多汁,加上佢会另外配多碗汁比迩,
放金针菇系因为太肚饿,所以放住落佢吸味道,可以食
我系学生
柚子茶:
系米以前的“满口福”啊?水鸭煲好好味的。
查看原文
对!我见有人话之前系迩讲果个名
好想食D螺
sanhunsanhun7楼
如果要我食斋我真系顶吾顺的~一日两日可以~但坚持,就算拉~^_^~
嗯嗯,系呢个传说中滴2012年里,支持你囤积多些脂肪,以应对可能发生既危机。
好想食D螺
依个螺炒得好食,朋友系出边买入去食的~几多钱就吾知了~
嗯嗯,系呢个传说中滴2012年里,支持你囤积多些脂肪,以应对可能发生既危机。 ...
吓!!不要这么恐怖嘛~哈哈哈~
嗯嗯,系呢个传说中滴2012年里,支持你囤积多些脂肪,以应对可能发生既危机。 ...
sanhunsanhun11楼
呵呵,未过去即系有可能啊,还是让我们一齐祈祷罢?
呵呵,未过去即系有可能啊,还是让我们一齐祈祷罢?
迩好似系到期待增肥一样~哈哈哈~
还好吧……
sanhunsanhun14楼
ms_lose:
查看原文
其实我系度期待既系祈祷的过程~呵呵~

PS:好似点评功能又出问题了呢,加吓用唔到了。
2012/01/18回复
其实我系度期待既系祈祷的过程~呵呵~

PS:好似点评功能又出问题了呢,加吓用唔到了。 ...
依家得翻了~!
sanhunsanhun16楼
其实我先头想话既系:系度期待紧一齐祈祷既过程
sanhunsanhun17楼
依家得翻了~!
其实复果阵我总系深圳番来既车上,用手机上嘎,可能系甘就出问题啦。
依家番到屋企再试又得佐啦。
干净吗?????不会是地沟油吧?
干净吗?????不会是地沟油吧?
大排档~又吾会十分干净~地沟油就吾清楚了~又吾洗用太多油煮的
其实复果阵我总系深圳番来既车上,用手机上嘎,可能系甘就出问题啦。
依家番到屋企再试又得佐啦。 ...
手机都回复到?我d论坛手机系回复吾到的~
猜你喜欢

萝岗首家高逼格酒楼—中西名菜

八卦下我身边的奇葩公婆

风信子南沙免税店闲逛

【最西餐】好好味既Sa Mesa意大利餐厅

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

5食5知道 水蛇粥&顺德菜 任你点

热点推荐

史上最早的秋游 长隆飞鸟乐园规矩多多

自驾探秘桂黔滇 花溪公园半日游

节日熹乐谷走起 来一场秋天的第一池汤!

人到中年 过着一地鸡毛的生活

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

2024年装修交流群 杜绝踩坑等你加入

苹果手机售后维修无门如何维权?

求推荐 国庆广东哪里相对小众人少?

一线城市的租金回报率

有套50方老破小在客村 ,卖掉去远点换新的

东山广场广百超市 服务员态度还不错

老三的到来,又惊又喜又忧

一家动感十足的老麦

查看更多热点 >