帖子详情

之前睇到网上话眼噶遗传喺会遗传靚噶果个噶

299226婴幼育儿

比如话一方双眼皮,,另一方单眼皮,,生出嚟噶BB就会喺双眼皮,,我父母都喺双眼皮,,但系我老豆噶眼靚好多,,可惜我遗传噶喺我妈噶,,我妈都喺遗传佢妈噶,,我老公对眼靚过我噶,,但系我囝又咁5好彩遗传咗我噶,,唉,,5知喺米D不良基因太强劲了,,你哋有冇遗传到靚D果边噶咧
全部回帖
有,我女儿也是遗传了我的小眼睛单眼皮,我老公是双眼皮的。
2012/03/07回复
很闷很闷板凳
lz没上初中还是初中没好好学习呢

双眼皮是显性基因,单眼皮是隐性基因,单眼皮肯定是两条基因都是隐性,双眼皮有可能两条显性或者一显一隐。
如果父母双方都是双眼皮,最多有1/4机会生单眼皮的宝贝。
很闷很闷4楼
……………………。
很闷很闷5楼
.
过来学习经验
我单眼皮 我老公双眼皮,我女也是双眼皮,眼睛好大!
旅行的蜗牛:
有,我女儿也是遗传了我的小眼睛单眼皮,我老公是双眼皮的。
查看原文
你B要迟D先知呢,,有D BB细个单大个先变双噶
很闷:
你果度教育真系犀利,,我初中老师同课本提都冇提过眼皮,,最多都喺提XX同XY,,早知我度咁落后就初中都5读算拉,,悭返D錢
熙雯妹:
我单眼皮 我老公双眼皮,我女也是双眼皮,眼睛好大!
查看原文
羡慕
我地两个都系双眼皮,BB双眼皮,对眼似睇爸爸,但我对眼靓D
唔一定喔,我老豆单眼皮,我妈双眼皮,生出我大佬单眼皮,我似阿妈双眼皮。我觉得睇运气,个B识吾识执5
li斐li斐13楼
汗。。我老公单我双,我仔仔好似又单又双甘,不过仲系单噶多,但系眼睛好大,又似我了。。所以个个都话眼睛似我。。。8
我女儿遗传我不要太让他爸爸嫉妒,简直跟我小时候一个摸样,呵呵。。。。。。双眼皮不算什么,三眼皮看过没。呵呵。。。。。。很漂亮的大眼睛,水汪汪滴。。。。。
shendmshendm15楼
寞鱼儿:
我女儿遗传我不要太让他爸爸嫉妒,简直跟我小时候一个摸样,呵呵。。。。。。双眼皮不算什么,三眼皮看过没。呵呵。。。。。。很漂亮的大眼睛,水汪汪滴。。。。。
查看原文
你的BB对眼真的好靓哟!!
我的囡囡对眼也是像我的,一眼望落同我细时候一个样!像到真的老豆都妒忌的!哈哈!
三层眼皮,我有见过哟!因为我有一只眼皮就是三层的,不知囡囡大大下会不会也三层的呢!
很闷很闷16楼
飞鼠:
你果度教育真系犀利,,我初中老师同课本提都冇提过眼皮,,最多都喺提XX同XY,,早知我度咁落后就初中都5读算拉,,悭返D錢
查看原文
哈哈,是吗?早知我也不读了,反正没几个人知道
2012/03/08回复
各半
celia614:
唔一定喔,我老豆单眼皮,我妈双眼皮,生出我大佬单眼皮,我似阿妈双眼皮。我觉得睇运气,个B识吾识执5
查看原文
好彩你冇同你大佬调转,,哈哈
我双眼皮,老公单眼皮,仔而家岩岩1个月零8日,暂时见到都仲系单眼皮,希望会变双眼皮啦!
cola1cola120楼
呵呵~好明显哩个系隐性遗传,因为我父母都系双眼皮,但系我反而系单眼皮....
2012/03/09回复
猜你喜欢

萝岗首届美食节....我霖我应该食得“饱”噶

寿司刺身吃了十几年~

广之旅,一个大国企,如此噶处理结果

才36岁,好多白头发,是遗传还是身体有问题

想打子宫颈癌疫苗自己过香港打,各位妈咪唔好信中介!

今日39W喇,发觉宫颈口附近会痛,正常吗?

热点推荐

妈网一口价房源 430万起买海珠地铁3房

带娃绿皮火车寻古 皇家石窟千年佛像之旅

42岁突遇中年危机 想不认老都不行了

华南农业大学一日游 遛娃看马比公园好逛

专业化妆师1对1 母亲节美妆体验课

母亲节花式宠爱你!瑜见美好孕动会

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

北朝考古博物馆 好多陶俑一堆表情包

2D打卡北京景点 特种兵旅行累成狗

去奈雪褥羊毛啦 1元一桶霸气杨梅

久违的彩妆店!热门品牌还打5折

鹅公村8元大生蚝 还送50元菜品券

记录宅家做菜的一天 做蛋糕卷翻车了

查看更多热点 >