帖子详情

怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的经验

321426130怀孕妈妈

全部回帖
knife21knife2161楼
尛丸子:
你有无见到有小盒装噶?系米系广州买啊?
查看原文
我果日响广百好似见到有纸盒装. 不过5记得系雅培or安满了. 大概2/3嘅A4纸大细.
BTW, 我之前都有d去5到厕所. 依家日日饮达能就明显ok了. 林住再迟d先试奶粉
2013/02/06回复
傻豬傻豬62楼
尛丸子:
我无饮啊,我宜家晚晚一个半脐橙,就日日有得拉,因为之前出血唔敢大力拉,所以唔敢便秘喇,过多两个星期就满四个月,应该可以食D清热野勒挂。。。你宜家仲住院啊?
查看原文
厄!嘻嘻!我生完拉!我b仔一岁拉宜家!嘻嘻!我果时都中意食橙!好阿!
y2chole:
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
查看原文
安满真系有问题?好多美妈都饮紧啵
y2chole:
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
查看原文
多美滋有无出事啊?                     
knife21:
我果日响广百好似见到有纸盒装. 不过5记得系雅培or安满了. 大概2/3嘅A4纸大细. BTW, 我之前都有d去5到厕所. 依家日日饮达能就明显ok了. 林住再迟d先试奶粉
查看原文
果日办围产卡听孕课,医生话酸奶要洁果种先好,姐系大口酸奶,玻璃樽果种。稀果种大部分都系香精,话益力多都大部分系香精,有果肉噶都唔系甘好
傻豬:
厄!嘻嘻!我生完拉!我b仔一岁拉宜家!嘻嘻!我果时都中意食橙!好阿!
查看原文
我宜家林紧几时可以食D清热噶野,好似西洋菜汤,土茯苓汤,我宜家都唔敢饮,我好中意饮噶,怕寒凉,土茯苓又有人话败血。。。。。。。。
傻豬傻豬67楼
尛丸子:
我宜家林紧几时可以食D清热噶野,好似西洋菜汤,土茯苓汤,我宜家都唔敢饮,我好中意饮噶,怕寒凉,土茯苓又有人话败血。。。。。。。。
查看原文
无好甘早阿!我都好似无甘早饮过!7个月8个月就可以!到时饮d去胎毒枷就得啦!仲有白芝麻加蛋煲糖水!放ddd甘多糖就得啦!好好枷!去胎毒!你讲果d西洋菜无乜用!我8个月开始饮!我仔生出来到宜家一直都无会有粒粒!热疹湿疹都好小有!据说我妈以前都系甘!
傻豬:
无好甘早阿!我都好似无甘早饮过!7个月8个月就可以!到时饮d去胎毒枷就得啦!仲有白芝麻加蛋煲糖水!放ddd甘多糖就得啦!好好枷!去胎毒!你讲果d西洋菜无乜用!我8个月开始饮!我仔生出来到宜家一直都无会有粒粒!热疹湿疹都好小有!据说我妈以前都系甘!
查看原文
甘你大肚果阵有无食酸辣野啊?我想食酸菜鱼咯
傻豬傻豬69楼
尛丸子:
甘你大肚果阵有无食酸辣野啊?我想食酸菜鱼咯
查看原文
哈哈!有!我乜都食!就除左西瓜无食过!蟹都食!不过一定要熟!胎动果日仲食m记来!哈哈!我老公妈咪成日带我去是酸菜鱼!尽量我想食距低地都满足我枷!不过无可以过量!
傻豬:
哈哈!有!我乜都食!就除左西瓜无食过!蟹都食!不过一定要熟!胎动果日仲食m记来!哈哈!我老公妈咪成日带我去是酸菜鱼!尽量我想食距低地都满足我枷!不过无可以过量!
查看原文
蟹孕课个医生话可以,一般话唔得噶指噶系螃蟹,好细细噶果种,仲要系蟹脚唔食得,大闸蟹果D距话得喔。我妈话怕食辣野BB第日容易生疮喔
傻豬傻豬71楼
尛丸子:
蟹孕课个医生话可以,一般话唔得噶指噶系螃蟹,好细细噶果种,仲要系蟹脚唔食得,大闸蟹果D距话得喔。我妈话怕食辣野BB第日容易生疮喔
查看原文
我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦!
傻豬:
我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦!
查看原文
嗯嗯。。。。。er....不过点为之去清啊?
傻豬傻豬73楼
尛丸子:
查看原文
我妈话距以前都系甘去胎毒!同埋无记得饮乜!所以我到大都无乜豆豆!就系青春期生过几粒!之后都无点
傻豬傻豬74楼
尛丸子:
嗯嗯。。。。。er....不过点为之去清啊?
查看原文
厄!无得体枷握呢d就!
傻豬:
厄!无得体枷握呢d就!
查看原文
噢~~~~~~~~          唔该你先
傻豬傻豬76楼
尛丸子:
噢~~~~~~~~          唔该你先
查看原文
嘻嘻!好好享受宜家枷时光!
傻豬:
嘻嘻!好好享受宜家枷时光!
查看原文
我宜家系担心地贫,遇岩过年,准生证交左资料但未比我,我想快D罗到免费券可以等老公去验下,我之前自费验噶医生无话系地贫,但因为有个Hb A低左0.4,所以我都好矛盾,究竟甘算唔算,妈网女子医院福利帖度话我唔算地贫,但唔系正常值始终都好担心
尛丸子:
3个多月了,就快到BB猛长的时期,需要更多营养,怀孕到宜家一直日日饮水牛奶,现在想买孕妇奶粉饮,一黎方便,几时饮就几时冲,二黎有加维生素同DHA。但因为我怀孕前都唔系日日有得大便,怀孕后食得多肚涨,我就日日食一个半脐橙(试过食脐橙先有效),就日日有得大便。奶粉都相对热气噶,担心饮左会便秘,有无同我情况差唔多噶美妈饮左安满噶讲讲经验啊?或者饮过安满噶美妈比D意见吖…我宜家仲有食康耐德噶多维元素胶囊,如果饮孕妇奶粉会唔会有冲突呢?
查看原文
我一直都饮开安满,系饮安满先有得大大咯。如果连续几日无饮就无得去啦。
猜你喜欢

家公家婆我得罪你了吗?

今日39W喇,发觉宫颈口附近会痛,正常吗?

孕期乳房会痛吗?今早起身后右边乳房碰碰就痛。。。。。求助啊。。。

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

求解!!!!!!!!宝宝突然拉绿便

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

热点推荐

5月初5猎德涌招景 各村传统龙船震撼登场

体验广东城际 25 分钟车程到东莞麻涌

乘坐小火车游橘子洲 长沙这一趟太舒服啦!

华润线下促销力度很大 超多商品参与618

寻人启事!广州妈妈网喊你回家

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

装修选购 子母门“去子留母”

“怎么可以吃上?”广州的龙船饭,好吃得不

闲着没事来看看大海吧

五月初五猎德涌招景(各村传统龙船+震耳欲

香港行之交通篇

雨天游东莞华阳湖国家湿地公园,人少好逛

海珠万达广场,吃喝玩乐一条龙

查看更多热点 >