帖子详情

芳村食得乐,一鱼六食顺德鱼生,300元不到4人食饱!

2674683美食&下厨

全部回帖
我都中意落盐,不过会落两滴豉油吊下色~孕妇可以吃鱼生吗
孕妇就唔好食了吧,不过我怀孕的时候咩都无戒口的,除了不吃蟹~
2014/05/30回复
郭小敏0929:

唔怕有虫哦
查看原文
宜家咩都有毒,空气都话有PM2.5,唔通唔吸?
听人讲吃鱼生有好多肝吸虫!特别吃淡水鱼!
饮多两杯白酒
宜家咩都有毒,空气都话有PM2.5,唔通唔吸?
我欣赏你的吃货精神,我都好中意食鱼生,不过唔敢食太频,偶然食下无负担,有时头痛都会谂,唔知系咪D虫作怪~~
有寄生虫的啊~~~
我都欣赏你既吃货精神,咩都话有问题噶啦,米又有毒,中国人宜家百毒不侵噶啦
梁智B梁智B27楼
怀孕都敢食鱼生,犀利好多虫噶!
接受唔到鱼生。。。。再多料放一起都唔得
话说点解唔用冰船上呢?
甘系因为宜家D天气唔适合用冰船上咯,除非你想反水~
宜家食,通常都系放血,切片 ...
顺德鱼生,好鱼生~
KQnanaKQnana30楼
我都劲爱吃,油盐姜丝柠檬叶就岩岩好啦
anitakaanitaka31楼
睇第一张名列鱼生图好像有小小偏红,放血吾干净甘的。 做得最好都是品*, 不过贵好多啊。
不错不错~顶一个~~
骨腩用黎椒盐,我最中意食的就系呢个~
那边很多食肆都好抵食~~
妞C妞C34楼
小敏喂奶都敢吃鱼生?
看着很好吃,怀念啊!不过LZ有了宝宝就不要吃了。
harineharine36楼
不错,不过鱼生怕怕,寄生虫很多。建议孕妇不要吃生的。
寄生虫阿
话说点解唔用冰船上呢?
甘系因为宜家D天气唔适合用冰船上咯,除非你想反水~
宜家食,通常都系放血,切片 ...
小敏,乜地铁站色呀?仲有价钱点样?
正啊,流口水
猜你喜欢

萝岗首届美食节....我霖我应该食得“饱”噶

家公家婆我得罪你了吗?

如果你仲去排队食摩打饭堂,你就out了!因为呢间野掂过摩打多多声啦!

【食在江南西】第一间韩国炸鸡店 终于杀到黎江南西啦!!

【51食得焦积】芳村荷香居脆皮烧鸡走起

【广州最惹味】人多更抵食@荣生集北水蛇粥

热点推荐

又到了夏日赏花季!荷你有约—荷花盛宴

日日薅羊毛!网购出奇招3蚊3件还包邮

反向旅游  99%广州人都不知道的百年古村

打卡四大楼黄鹤楼 湖北省博人气王勾践剑

寻人启事!广州妈妈网喊你回家

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

红色警报!再次爆发!最近出行或要注意!广

就在从化!我好像发现了宫崎骏动漫里的露营

大战虱子记!

长堤的广州金融书店

学校劳动课制作端午香囊

五年级小学生暑假哪里有全封闭式的集训班。

这里真的是溯溪玩水&轻徒步的好地方啊

查看更多热点 >