帖子详情

八卦一下,你是否好奇肚里面那个系男宝定女宝?

674237怀孕妈妈

我地N年前已经帮BB起好名,男女宝都有准备,不过我一直中意女仔多D,以致老公一直话我重女轻男,虽然距话无所谓,但我个人觉得拒中意男仔多D,因为拒一直话想带个小朋友一齐去踢波。最近见证一个男宝响妈咪肚里面10个月到出世再到识行识跑,发现拒真系好可爱。有朋友50日就去香港验,仲话过多1个月都可以系呢边叫熟人帮手睇,亦都有朋友好热心提供土方法验证。只系我个人不是很热心。你呢?是否好奇?
精选回帖
2楼
1970/01/01回复
asukaluasukalu17楼
D人一知你大肚,讨论嘅唯一话题就focus喺性别问题上,我比较反感呢样嘢,不过谂深一层,确实除左性别都冇乜好讨论,尤其系果D恨生仔嘅阿婶,来来去去就谂呢样…该回复来自[广州妈妈iPhone客户端]
2013/03/17回复
22楼
1970/01/01回复
老公说运动员多半是女孩,他搞体育的,我一直以为是女孩,但是后来好多人说是男孩,因为我样子变了,长了好多痘痘,我也知道这些症状也是因人而异,但也感觉应该是男孩,后来去照四维,医生好心说自己看,老公又说看到是没有小JJ的,我感觉有点失落,不过又觉得女孩都好啊,可以有美美的裙子穿,反正就是没有特别强的感觉是男是女,希望男孩多点,因为可以偷懒让爸爸多管管(妈妈是不是特别坏),自己省省心。不过还是那句话,是男是女都好,都是自己十个月“挺”过来的哦。
2013/06/03回复
全部回帖
我都好想去看看男还是女啊,很好奇,但我觉得我生女呢,,因为坨仔后我皮肤好了,而且觉得自己白左添
2013/03/16回复
纯情住家菜:
我都好想去看看男还是女啊,很好奇,但我觉得我生女呢,,因为坨仔后我皮肤好了,而且觉得自己白左添
查看原文
咦,我身边个几条友个样维持原状或者变靓左既都系生仔啵,不过距地仲有个好明显既共同点就系后期(无论几大个肚)都依然行动敏捷,系好敏捷个挺。
刁蛮公主:
最好生个女我好奇佢系米身体健康四肢健全啧其他男女都不重要
查看原文
我都系咁话,身体健康就好啦,其他都5紧要啦。
娃娃/可爱鱼:
我怀孕前觉得自己一定会忍不住好奇去看男女,但是怀孕后真的一点看男女的念头都没有,但是自己感觉是男孩,结果生出来也是男孩
查看原文
开始我都有小小FEEL形住好似系男仔咁,情绪仲一度好失落,后来谂谂下男仔都几好啊,而家都睇开晒啦,不过近排又觉得好似系女仔,哈哈,好似傻婆咁。话时话 驮得咁辛苦,只要距身体健康就得啦,其他乜都5求啦。8月底开估啊。
咩咩小朋友:
我都系咁话,身体健康就好啦,其他都5紧要啦。
查看原文
是啊,赞同。
身体健康,男女都好,重要是自己生的
lock14674:
身体健康,男女都好,重要是自己生的
查看原文
对,驮得咁辛苦,只系求距身体健康就得啦。
3Y253Y259楼
嗯我现在我还有一个月就可以叫我朋友帮我去验一下
asukaluasukalu10楼
D人一知你大肚,讨论嘅唯一话题就focus喺性别问题上,我比较反感呢样嘢,不过谂深一层,确实除左性别都冇乜好讨论,尤其系果D恨生仔嘅阿婶,来来去去就谂呢样…
该回复来自[广州妈妈iPhone客户端]
咩咩小朋友:
开始我都有小小FEEL形住好似系男仔咁,情绪仲一度好失落,后来谂谂下男仔都几好啊,而家都睇开晒啦,不过近排又觉得好似系女仔,哈哈,好似傻婆咁。话时话 驮得咁辛苦,只要距身体健康就得啦,其他乜都5求啦。8月底开估啊。
查看原文
系啊,我同老公想要女,我刚生完报完男女我仲话做乜系男仔,但点都系自己个B,睇住一日可爱过一日,乜都值啦
娃娃/可爱鱼:
系啊,我同老公想要女,我刚生完报完男女我仲话做乜系男仔,但点都系自己个B,睇住一日可爱过一日,乜都值啦
查看原文
哈哈,我曾经有幻想过到时会哭~只系未知失望定激动 哈哈
3Y25:
嗯我现在我还有一个月就可以叫我朋友帮我去验一下
查看原文
祝你心想事成,仔女都好啦,身体健康就得啦~
asukalu:
D人一知你大肚,讨论嘅唯一话题就focus喺性别问题上,我比较反感呢样嘢,不过谂深一层,确实除左性别都冇乜好讨论,尤其系果D恨生仔嘅阿婶,来来去去就谂呢样…该回复来自[广州妈妈iPhone客户端]
查看原文
其实都无所谓啦~如果5系边有咁多野讲啊
我同我老公都好好奇究竟系仔定女,我就话系仔,我老公就话系女,到24周终于忍唔住去照左,其实我地仔女都无所谓,不过就系八卦,结果证明妈妈既感觉系最准,哈
虽然非常好奇,但还是没有验
iseekqiseekq17楼
我之所以好奇的原因是为了更好准备婴儿用品〜
好奇但不会特意去测,一怀上就感觉是男孩,果然是,妈妈的直觉是挺准的。 (来自手机端的回复)
有边个会唔好奇架。。。
哈哈 可能我未开始准备BB用品,所以暂时还好~
2013/03/18回复
猜你喜欢

八卦下我身边的奇葩公婆

家公家婆我得罪你了吗?

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

老公去世了,我要坚强活下去,比死更难受!

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

热点推荐

闻风丧胆的手足口来了 娃哭了4天!

阿嫲手作新开张买一送一 冤种就是我

已用一年的风扇以修换新 自出邮费你会换吗

异地分居夫妻没感情 夫妻生活我都拒绝

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

9.9一斤妃子笑 个头不大清甜多汁

必胜客披萨搞优惠 又来买一送一了

下午茶甜品分享 抹茶天母甜甜圈

一人推一个喜欢的餐馆 甘稻粤菜田园馆

不到10元九毛九解决午餐 服务还很好

5元糖水风吹到家门口 还是自制打包

3.5元 8个柠檬还包邮 自制姜柠茶

打卡陕西风味老碗会 面条爽滑有劲

查看更多热点 >