帖子详情

有冇梁家祠幼儿园嘅朋友仔,入囄交流下

31706149幼儿园早教

好好彩,后黎先加上去第二志愿嘅区公立幼儿园摇号中咗,第一志愿二商幼排到700+。真系好好彩咯,又近,学校又好,最紧要悭返唔少学费
精选回帖
我屋企楼下有个小朋友系读沙面实验幼儿园的(塘渔栏)个间,距妈妈话问过沙面实验幼儿园的园长,话计划梁家祠依边系5月份装修好晒,听讲仲有个小小泳池添,唔知道系咪真既呢?如果系既话,甘都几好喔!
2015/04/30回复
57楼
1970/01/01回复
83楼
1970/01/01回复
vicky-panvicky-pan120楼
今日收到幼儿园通知,话开家长会个日要带一张小朋友姓名的工行卡过去系用来以后划扣学费的,至于个D一次性既杂费系要交现金的,一下子唔记得问下老师系几多钱,亦都问过家长会个日有无人数限制,老师话原则上系爸爸或者妈妈其中一位,甘如果爸爸妈妈都想参加既话都得既,不过小朋友就唔可以带过去,我问小朋友可唔可以入去参观,距话唔可以,就算小朋友去可能都只能够系门口睇下,因为家长会开既时间比较长,小朋友可能无甘既耐性,同埋幼儿园出于安全起见系唔对外开放参观个喔~~另外关于装修问题,老师就话距上个星期去过就唔感觉到有咩味,今个星期无去过就唔清楚情况喔,到时等开家长会个日再自己去睇下甘咯,距就话一般幼儿园装修方面都无乜有害气味个喔,叫家长放心甘咯...不过讲系甘讲,始终都系会担心!个时如果早知道装修搞甘耐既话,可能就唔考虑报依间了,个时仲谂住离开学仲有成差唔多半年,又听讲话5月份就会搞好晒所有装修,甘谂住仲有甘多个月,散味应该无问题了,点知......希望真系无问题啦!
2015/08/14回复
全部回帖
晴日晴日沙发
网上也公示了,我看不到,乱码,谁能发个名单上来
lolo板凳
晴日:
查看原文
应该系上传网站的时候有问题,等一下吧。
lolo4楼
晴日:
查看原文
我发比你
lolo5楼
lo:
[图片][图片]
查看原文
唔该晒~~已录取!相信大家都无问题被录取了
晴日晴日7楼
vicky-pan:
唔该晒~~已录取!相信大家都无问题被录取了
查看原文
谢谢,已录取。
lo:
[图片][图片]
查看原文
哈哈哈,下午叫老婆上网睇,未公布,打算开网页睇,宜家睇到啦,唔该晒美妈
16男18女
2015/05/01回复
Li9748Li974811楼
我女儿也补录成功了,请问各位亲,怎么收费的啊
2015/05/01回复
Li9748:
查看原文
恭喜6位补录的小朋友仔
2015/05/02回复
原来30号上午十一点几有出结果啦
rainycrystal:
楼主宝爸好厉害,规划图都稳到!该回复来自[广州妈妈iPhone客户端]
查看原文
其实都冇咩啊
吃饱饭,散个步。顺手英低咗,原来30号中午前已经出咗结果,只不过未对外公布

除咗已经录取,其他乜都唔知,听讲八百几一个月
kalok:
除咗已经录取,其他乜都唔知,听讲八百几一个月
查看原文
要八百多吗?招生网上不是说托费365,伙食15/日?加一起不用700吧。这个你怎么算的呢?
2015/05/03回复
kalok:

要八百多吗?招生网上不是说托费365,伙食15/日?加一起不用700吧。这个你怎么算的呢? ...
查看原文
我地都系计算到700+,但系果日资料审查时候老师话800+
2015/05/03回复
晴日晴日19楼
有无人知道幼儿园几时会发通知去注册啊?至今未收到通知哦
2015/05/16回复
猜你喜欢

蛇宝宝们看过来!2017年广州报读幼儿园攻略23问!

又到一年幼儿园报名季,带你了解报名全过程

关于大沙头,东湖,东华西一带嘅幼儿园

风信子南沙免税店闲逛

四维大排畸终于通过了

海珠区江南西艺星和杏坛幼儿园哪个更好一点?

热点推荐

广州1h溯溪露营好地方 这里的鱼爆桶好钓

带娃参观消防救援大队 瞬间被帅叔叔圈粉

亲子陪伴时光 带娃打卡西宫达也绘本展

2蚊鸡的百佳月卡太划算了 一单就血赚

寻人启事!广州妈妈网喊你回家

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

体验广东城际,25 分钟车程到东莞麻涌

不要买建筑时期太短的房子

打卡隆平水稻博物馆湖南米粉博物馆

香港行之交通篇

85后的生活

“怎么可以吃上?”广州的龙船饭,好吃得不

闲着没事来看看大海吧

查看更多热点 >