帖子详情

怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的经验

322431130怀孕妈妈

3个多月了,就快到BB猛长的时期,需要更多营养,怀孕到宜家一直日日饮水牛奶,现在想买孕妇奶粉饮,一黎方便,几时饮就几时冲,二黎有加维生素同DHA。但因为我怀孕前都唔系日日有得大便,怀孕后食得多肚涨,我就日日食一个半脐橙(试过食脐橙先有效),就日日有得大便。奶粉都相对热气噶,担心饮左会便秘,有无同我情况差唔多噶美妈饮左安满噶讲讲经验啊?或者饮过安满噶美妈比D意见吖…我宜家仲有食康耐德噶多维元素胶囊,如果饮孕妇奶粉会唔会有冲突呢?
精选回帖
我有三瓶港版要转,你可以看看我帖子。如果你要试用装可以送你,不过小包是国内的,我觉得味道不一样,喝不惯。如果有兴趣可以上门自提,不管是要转的还是要试用装。 (来自手机端的回复)
2013/02/02回复
y2choley2chole60楼
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
2013/02/06回复
y2choley2chole97楼
咁你每次饮鲜牛奶时,留埋一份俾你家婆,应该唔会仲讲咁多吧?
2013/02/07回复
knife21knife21105楼
会担心安满有问题么?
2013/02/08回复
全部回帖
尛丸子:
今日上孕课,比我地试多美滋噶,我觉得都几好味啵,你有无试过啊?话系低糖噶
查看原文
试过一盒,当初去医院上课送的!我觉得好甜!
2013/02/04回复
蛇BB妈妈:
试过一盒,当初去医院上课送的!我觉得好甜!
查看原文
送一盒甘好噶,我得一包咋,一包冲一杯,我觉得唔会好甜喔,觉得好香,安满系米淡好多架?
2013/02/05回复
我都饮紧安满…感觉还可以…反而吾想食一粒粒噶维生素同钙胶囊!
该信息来自[广妈Android客户端]
广佛懒妈:
我都饮紧安满…感觉还可以…反而吾想食一粒粒噶维生素同钙胶囊! 该信息来自[广妈Android客户端]
查看原文
医生话都可以一齐食噶,如果饮孕妇奶粉都缺维生素一样要另外补充噶啵
广佛懒妈:
我都饮紧安满…感觉还可以…反而吾想食一粒粒噶维生素同钙胶囊! 该信息来自[广妈Android客户端]
查看原文
饮左会唔会肥得好快啊?我见部分美妈话饮左孕妇奶粉会肥得好快
尛丸子:
饮左会唔会肥得好快啊?我见部分美妈话饮左孕妇奶粉会肥得好快
查看原文
我12周后先饮。。无咩呕先饮。。原本以为好难饮。。其实都可以接受!。。宜家早晚一杯。。肥就肥啦。。无办法。。健康紧要!
广佛懒妈:
我12周后先饮。。无咩呕先饮。。原本以为好难饮。。其实都可以接受!。。宜家早晚一杯。。肥就肥啦。。无办法。。健康紧要!
查看原文
系怕BB长得太大了
尛丸子:
送一盒甘好噶,我得一包咋,一包冲一杯,我觉得唔会好甜喔,觉得好香,安满系米淡好多架?
查看原文
可能各人口味唔同咯,你想试饮安满的话,上安满官网,注册有两包试用装咖,你米试下咯!
蛇BB妈妈:
可能各人口味唔同咯,你想试饮安满的话,上安满官网,注册有两包试用装咖,你米试下咯!
查看原文
好啊,我都唔知道添,唔该晒
傻豬傻豬11楼
便秘饮蜂蜜水拉!好好枷!又清热又可以解便秘!我成个孕期饮左n支!就算平时无怀孕饮都可以解便秘
傻豬:
便秘饮蜂蜜水拉!好好枷!又清热又可以解便秘!我成个孕期饮左n支!就算平时无怀孕饮都可以解便秘
查看原文
早期怕唔好,因为我试过出血,一直都小心D,以前无BB噶时候我觉得蜂蜜对我便秘作用唔大咯,我都无点理,就等到可能有肚痛就一次拉晒甘噶咋
傻豬傻豬13楼
尛丸子:
早期怕唔好,因为我试过出血,一直都小心D,以前无BB噶时候我觉得蜂蜜对我便秘作用唔大咯,我都无点理,就等到可能有肚痛就一次拉晒甘噶咋
查看原文
我都出过血!无关蜂蜜事!我亦问过医生!话无关是!亦赞同最好枷通便方法系饮蜂蜜水!哈哈!我孕期呕得太劲!bb完全吸收无到要住院!岩好出血!所以一起问左医生
傻豬傻豬14楼
尛丸子:
查看原文
哈哈!不过我都系等到肚痛先一次拉!哈哈!大大无通好难瘦
傻豬:
我都出过血!无关蜂蜜事!我亦问过医生!话无关是!亦赞同最好枷通便方法系饮蜂蜜水!哈哈!我孕期呕得太劲!bb完全吸收无到要住院!岩好出血!所以一起问左医生
查看原文
我无饮啊,我宜家晚晚一个半脐橙,就日日有得拉,因为之前出血唔敢大力拉,所以唔敢便秘喇,过多两个星期就满四个月,应该可以食D清热野勒挂。。。你宜家仲住院啊?
y2choley2chole16楼
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
knife21knife2117楼
尛丸子:
你有无见到有小盒装噶?系米系广州买啊?
查看原文
我果日响广百好似见到有纸盒装. 不过5记得系雅培or安满了. 大概2/3嘅A4纸大细.
BTW, 我之前都有d去5到厕所. 依家日日饮达能就明显ok了. 林住再迟d先试奶粉
傻豬傻豬18楼
尛丸子:
我无饮啊,我宜家晚晚一个半脐橙,就日日有得拉,因为之前出血唔敢大力拉,所以唔敢便秘喇,过多两个星期就满四个月,应该可以食D清热野勒挂。。。你宜家仲住院啊?
查看原文
厄!嘻嘻!我生完拉!我b仔一岁拉宜家!嘻嘻!我果时都中意食橙!好阿!
y2chole:
查看原文
安满真系有问题?好多美妈都饮紧啵
y2chole:
查看原文
多美滋有无出事啊?                     
猜你喜欢

家公家婆我得罪你了吗?

今日39W喇,发觉宫颈口附近会痛,正常吗?

孕期乳房会痛吗?今早起身后右边乳房碰碰就痛。。。。。求助啊。。。

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

求解!!!!!!!!宝宝突然拉绿便

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

热点推荐

又到了夏日赏花季!荷你有约—荷花盛宴

日日薅羊毛!网购出奇招3蚊3件还包邮

反向旅游  99%广州人都不知道的百年古村

打卡四大楼黄鹤楼 湖北省博人气王勾践剑

寻人启事!广州妈妈网喊你回家

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

红色警报!再次爆发!最近出行或要注意!广

就在从化!我好像发现了宫崎骏动漫里的露营

大战虱子记!

长堤的广州金融书店

学校劳动课制作端午香囊

五年级小学生暑假哪里有全封闭式的集训班。

这里真的是溯溪玩水&轻徒步的好地方啊

查看更多热点 >