帖子详情

怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的经验

323923130怀孕妈妈

全部回帖
佐敦小BB:
我一直都饮开安满,系饮安满先有得大大咯。如果连续几日无饮就无得去啦。
查看原文
乜有依赖性架。。。。。。多美滋都有加益生元配方,可能我只系试过一杯,唔觉得饮左会特别畅顺咯
2013/02/06回复
不喝也天天有得拉,喝多点水行了,现在喝安满奶粉,喝过两次就不太想喝,觉得有阵胶味,不知是不是心理作用
傻豬傻豬83楼
尛丸子:
无办法啦,我当然希望到时无啦,最烦就系我都唔知自己究竟系唔系,如果BB系轻微,都唔使经稳老婆噶,都已经定左勒,唯有睇缘分咯,好似有个美妈都陀第三次先系轻微,前两个抽羊水都系重度,只能甘去试,有条件就试管咯
查看原文
哎!要开始存钱阿!哈哈!
y2choley2chole84楼
尛丸子:
多美滋有无出事啊?                     
查看原文
多美滋就无事,不过多美滋听D准妈妈讲,好腥咁咯!
y2chole:
多美滋就无事,不过多美滋听D准妈妈讲,好腥咁咯!
查看原文
我饮过,唔会啊,好香好滑啊
秒秒中幸福:
不喝也天天有得拉,喝多点水行了,现在喝安满奶粉,喝过两次就不太想喝,觉得有阵胶味,不知是不是心理作用
查看原文
甘试下第只咯
傻豬:
哎!要开始存钱阿!哈哈!
查看原文
。。。。。。或者距稳个无地贫噶呢
尛丸子:
你有无见到有小盒装噶?系米系广州买啊?
查看原文
广百有小盒装卖
梁粉仔:
广百有小盒装卖
查看原文
嗯嗯,好啊,唔该      
y2choley2chole90楼
尛丸子:
我饮过,唔会啊,好香好滑啊
查看原文
或者我都系适合饮鲜奶多D...
傻豬傻豬91楼
尛丸子:
。。。。。。或者距稳个无地贫噶呢
查看原文
哎!希望啦
2013/02/07回复
y2chole:
或者我都系适合饮鲜奶多D...
查看原文
我到宜家都系饮鲜奶,但我住呢附近想稳间买鲜奶噶都难,最近系白云山脚,我唔适合上去,要家公家婆买,我费事又多野听啊,之前老爷饮茶翻黎就去煮牛奶,但我无叫你煮架系咪先,好了,个家婆就妒忌话距煮埋比我,但老爷自己又埋怨话我唔煮,唔系我唔煮喔,系我煮你唔比我煮咋,我有次煮紧距先翻到,见到就唔比我煮,甘我做又话,唔做又话,想点?我索性买孕妇奶粉自己冲好过啦
尛丸子:
乜有依赖性架。。。。。。多美滋都有加益生元配方,可能我只系试过一杯,唔觉得饮左会特别畅顺咯
查看原文
我又唔觉得有依赖性啵,反正佢里面添加佐膳食纤维,对肠道有好处。
knife21knife2194楼
尛丸子:
果日办围产卡听孕课,医生话酸奶要洁果种先好,姐系大口酸奶,玻璃樽果种。稀果种大部分都系香精,话益力多都大部分系香精,有果肉噶都唔系甘好
查看原文
哦? 依家饮紧达能碧悠.. 都系杰嘅. 稀嘅乳酪就无饮了~~
佐敦小BB:
我又唔觉得有依赖性啵,反正佢里面添加佐膳食纤维,对肠道有好处。
查看原文
有无试过美素佳儿?我朋友话距睇过下,澳门无多美滋,话有美素佳儿,好似几便,185葡纸
y2choley2chole96楼
尛丸子:
我到宜家都系饮鲜奶,但我住呢附近想稳间买鲜奶噶都难,最近系白云山脚,我唔适合上去,要家公家婆买,我费事又多野听啊,之前老爷饮茶翻黎就去煮牛奶,但我无叫你煮架系咪先,好了,个家婆就妒忌话距煮埋比我,但老爷自己又埋怨话我唔煮,唔系我唔煮喔,系我煮你唔比我煮咋,我有次煮紧距先翻到,见到就唔比我煮,甘我做又话,唔做又话,想点?我索性买孕妇奶粉自己冲好过啦
查看原文
咁你每次饮鲜牛奶时,留埋一份俾你家婆,应该唔会仲讲咁多吧?
y2chole:
咁你每次饮鲜牛奶时,留埋一份俾你家婆,应该唔会仲讲咁多吧?
查看原文
距唔饮噶,我整野食都会问距地要唔要,距陀两个仔我家公都成日系出面赌钱饮酒食饭,后来家公改左无好似以前甘,所以宜家距就妒忌咯,但系你唔可以怪我架。。。。我又无去讨好家公。。。
gg99ddgg99dd98楼
各种品牌小盒都买过试过,最能接受的味道 还是安满,我喝了不太热气,天天都拉,雅培的最难喝了
gg99dd:
各种品牌小盒都买过试过,最能接受的味道 还是安满,我喝了不太热气,天天都拉,雅培的最难喝了
查看原文
我刚叫朋友帮我带罐美素佳儿试试,你觉得点啊?我见有人评论话好甜,唔知会唔会容易糖高
猜你喜欢

家公家婆我得罪你了吗?

今日39W喇,发觉宫颈口附近会痛,正常吗?

孕期乳房会痛吗?今早起身后右边乳房碰碰就痛。。。。。求助啊。。。

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

求解!!!!!!!!宝宝突然拉绿便

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

热点推荐

室内遛娃好去处 天台花园下藏着一个艺术馆

点赞沃尔玛高效的售后 生包榴莲全退了

惊险时刻!商场游戏机掉落砸到孩子

泰国菜星樾城性价比高 98元双人餐还吃不完

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

家庭版辣椒酿肉嫩滑爽口 下饭一流

海洋工程日常 过着漂泊不定的生活

百叶窗,真的是透光又透人吗

收藏 和设计师沟通5h整理出来的要点

山姆好物推荐 这个冻牛肉汉堡无限复购

快崩溃了!娃的眼睛鼻子牙齿都不好

打卡东江顺德 葵花鸡有鸡味值一试

一岁四个月的娃 野蛮生长6颗牙

查看更多热点 >