帖子详情

怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的经验

319535130怀孕妈妈

全部回帖
knife21knife2161楼
尛丸子:
你有无见到有小盒装噶?系米系广州买啊?
查看原文
我果日响广百好似见到有纸盒装. 不过5记得系雅培or安满了. 大概2/3嘅A4纸大细.
BTW, 我之前都有d去5到厕所. 依家日日饮达能就明显ok了. 林住再迟d先试奶粉
2013/02/06回复
傻豬傻豬62楼
尛丸子:
我无饮啊,我宜家晚晚一个半脐橙,就日日有得拉,因为之前出血唔敢大力拉,所以唔敢便秘喇,过多两个星期就满四个月,应该可以食D清热野勒挂。。。你宜家仲住院啊?
查看原文
厄!嘻嘻!我生完拉!我b仔一岁拉宜家!嘻嘻!我果时都中意食橙!好阿!
y2chole:
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
查看原文
安满真系有问题?好多美妈都饮紧啵
y2chole:
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
查看原文
多美滋有无出事啊?                     
knife21:
我果日响广百好似见到有纸盒装. 不过5记得系雅培or安满了. 大概2/3嘅A4纸大细. BTW, 我之前都有d去5到厕所. 依家日日饮达能就明显ok了. 林住再迟d先试奶粉
查看原文
果日办围产卡听孕课,医生话酸奶要洁果种先好,姐系大口酸奶,玻璃樽果种。稀果种大部分都系香精,话益力多都大部分系香精,有果肉噶都唔系甘好
傻豬:
厄!嘻嘻!我生完拉!我b仔一岁拉宜家!嘻嘻!我果时都中意食橙!好阿!
查看原文
我宜家林紧几时可以食D清热噶野,好似西洋菜汤,土茯苓汤,我宜家都唔敢饮,我好中意饮噶,怕寒凉,土茯苓又有人话败血。。。。。。。。
傻豬傻豬67楼
尛丸子:
我宜家林紧几时可以食D清热噶野,好似西洋菜汤,土茯苓汤,我宜家都唔敢饮,我好中意饮噶,怕寒凉,土茯苓又有人话败血。。。。。。。。
查看原文
无好甘早阿!我都好似无甘早饮过!7个月8个月就可以!到时饮d去胎毒枷就得啦!仲有白芝麻加蛋煲糖水!放ddd甘多糖就得啦!好好枷!去胎毒!你讲果d西洋菜无乜用!我8个月开始饮!我仔生出来到宜家一直都无会有粒粒!热疹湿疹都好小有!据说我妈以前都系甘!
傻豬:
无好甘早阿!我都好似无甘早饮过!7个月8个月就可以!到时饮d去胎毒枷就得啦!仲有白芝麻加蛋煲糖水!放ddd甘多糖就得啦!好好枷!去胎毒!你讲果d西洋菜无乜用!我8个月开始饮!我仔生出来到宜家一直都无会有粒粒!热疹湿疹都好小有!据说我妈以前都系甘!
查看原文
甘你大肚果阵有无食酸辣野啊?我想食酸菜鱼咯
傻豬傻豬69楼
尛丸子:
甘你大肚果阵有无食酸辣野啊?我想食酸菜鱼咯
查看原文
哈哈!有!我乜都食!就除左西瓜无食过!蟹都食!不过一定要熟!胎动果日仲食m记来!哈哈!我老公妈咪成日带我去是酸菜鱼!尽量我想食距低地都满足我枷!不过无可以过量!
傻豬:
哈哈!有!我乜都食!就除左西瓜无食过!蟹都食!不过一定要熟!胎动果日仲食m记来!哈哈!我老公妈咪成日带我去是酸菜鱼!尽量我想食距低地都满足我枷!不过无可以过量!
查看原文
蟹孕课个医生话可以,一般话唔得噶指噶系螃蟹,好细细噶果种,仲要系蟹脚唔食得,大闸蟹果D距话得喔。我妈话怕食辣野BB第日容易生疮喔
傻豬傻豬71楼
尛丸子:
蟹孕课个医生话可以,一般话唔得噶指噶系螃蟹,好细细噶果种,仲要系蟹脚唔食得,大闸蟹果D距话得喔。我妈话怕食辣野BB第日容易生疮喔
查看原文
我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦!
傻豬:
我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦!
查看原文
嗯嗯。。。。。er....不过点为之去清啊?
傻豬傻豬73楼
尛丸子:
查看原文
我妈话距以前都系甘去胎毒!同埋无记得饮乜!所以我到大都无乜豆豆!就系青春期生过几粒!之后都无点
傻豬傻豬74楼
尛丸子:
嗯嗯。。。。。er....不过点为之去清啊?
查看原文
厄!无得体枷握呢d就!
傻豬:
厄!无得体枷握呢d就!
查看原文
噢~~~~~~~~          唔该你先
傻豬傻豬76楼
尛丸子:
噢~~~~~~~~          唔该你先
查看原文
嘻嘻!好好享受宜家枷时光!
傻豬:
嘻嘻!好好享受宜家枷时光!
查看原文
我宜家系担心地贫,遇岩过年,准生证交左资料但未比我,我想快D罗到免费券可以等老公去验下,我之前自费验噶医生无话系地贫,但因为有个Hb A低左0.4,所以我都好矛盾,究竟甘算唔算,妈网女子医院福利帖度话我唔算地贫,但唔系正常值始终都好担心
尛丸子:
3个多月了,就快到BB猛长的时期,需要更多营养,怀孕到宜家一直日日饮水牛奶,现在想买孕妇奶粉饮,一黎方便,几时饮就几时冲,二黎有加维生素同DHA。但因为我怀孕前都唔系日日有得大便,怀孕后食得多肚涨,我就日日食一个半脐橙(试过食脐橙先有效),就日日有得大便。奶粉都相对热气噶,担心饮左会便秘,有无同我情况差唔多噶美妈饮左安满噶讲讲经验啊?或者饮过安满噶美妈比D意见吖…我宜家仲有食康耐德噶多维元素胶囊,如果饮孕妇奶粉会唔会有冲突呢?
查看原文
我一直都饮开安满,系饮安满先有得大大咯。如果连续几日无饮就无得去啦。
猜你喜欢

家公家婆我得罪你了吗?

今日39W喇,发觉宫颈口附近会痛,正常吗?

孕期乳房会痛吗?今早起身后右边乳房碰碰就痛。。。。。求助啊。。。

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

求解!!!!!!!!宝宝突然拉绿便

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

热点推荐

时尚天河野恩动物乐园几好玩 可抱可摸

赴一场长沙的约会 不夜城果真很热闹

打卡西朗市场 散装荔枝8蚊一斤好抵吃

第一次了解奢侈品回收 附普通价格表

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

寻人启事!广州妈妈网喊你回家

清甜不过水鱼汤 吃不出一点腥味

家用神器轨道插座 手把手教你怎么选

青瓜蒜苔炒鱿鱼牛肉 好爽脆嫩口

打卡安华汇龙井湖餐厅 品尝杭帮菜

第一个榴莲是来报恩的 才100多块

吃早餐遇上奶粉店搞活动 又吃又玩

感谢妈网送票 看《白雪公主与小矮人》

查看更多热点 >