帖子详情

怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的经验

320406130怀孕妈妈

3个多月了,就快到BB猛长的时期,需要更多营养,怀孕到宜家一直日日饮水牛奶,现在想买孕妇奶粉饮,一黎方便,几时饮就几时冲,二黎有加维生素同DHA。但因为我怀孕前都唔系日日有得大便,怀孕后食得多肚涨,我就日日食一个半脐橙(试过食脐橙先有效),就日日有得大便。奶粉都相对热气噶,担心饮左会便秘,有无同我情况差唔多噶美妈饮左安满噶讲讲经验啊?或者饮过安满噶美妈比D意见吖…我宜家仲有食康耐德噶多维元素胶囊,如果饮孕妇奶粉会唔会有冲突呢?
精选回帖
我有三瓶港版要转,你可以看看我帖子。如果你要试用装可以送你,不过小包是国内的,我觉得味道不一样,喝不惯。如果有兴趣可以上门自提,不管是要转的还是要试用装。 (来自手机端的回复)
2013/02/02回复
y2choley2chole60楼
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
2013/02/06回复
y2choley2chole97楼
咁你每次饮鲜牛奶时,留埋一份俾你家婆,应该唔会仲讲咁多吧?
2013/02/07回复
knife21knife21105楼
会担心安满有问题么?
2013/02/08回复
全部回帖
傻豬傻豬沙发
尛丸子:
蟹孕课个医生话可以,一般话唔得噶指噶系螃蟹,好细细噶果种,仲要系蟹脚唔食得,大闸蟹果D距话得喔。我妈话怕食辣野BB第日容易生疮喔
查看原文
我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦!
傻豬:
我仔无生噢!到8个月左右你就食我讲果d就可以去胎毒枷啦!去清bb就无会生疮啦!
查看原文
嗯嗯。。。。。er....不过点为之去清啊?
傻豬傻豬4楼
尛丸子:
蟹孕课个医生话可以,一般话唔得噶指噶系螃蟹,好细细噶果种,仲要系蟹脚唔食得,大闸蟹果D距话得喔。我妈话怕食辣野BB第日容易生疮喔
查看原文
我妈话距以前都系甘去胎毒!同埋无记得饮乜!所以我到大都无乜豆豆!就系青春期生过几粒!之后都无点
傻豬傻豬5楼
尛丸子:
嗯嗯。。。。。er....不过点为之去清啊?
查看原文
厄!无得体枷握呢d就!
傻豬:
厄!无得体枷握呢d就!
查看原文
噢~~~~~~~~          唔该你先
傻豬傻豬7楼
尛丸子:
噢~~~~~~~~          唔该你先
查看原文
嘻嘻!好好享受宜家枷时光!
傻豬:
嘻嘻!好好享受宜家枷时光!
查看原文
我宜家系担心地贫,遇岩过年,准生证交左资料但未比我,我想快D罗到免费券可以等老公去验下,我之前自费验噶医生无话系地贫,但因为有个Hb A低左0.4,所以我都好矛盾,究竟甘算唔算,妈网女子医院福利帖度话我唔算地贫,但唔系正常值始终都好担心
尛丸子:
3个多月了,就快到BB猛长的时期,需要更多营养,怀孕到宜家一直日日饮水牛奶,现在想买孕妇奶粉饮,一黎方便,几时饮就几时冲,二黎有加维生素同DHA。但因为我怀孕前都唔系日日有得大便,怀孕后食得多肚涨,我就日日食一个半脐橙(试过食脐橙先有效),就日日有得大便。奶粉都相对热气噶,担心饮左会便秘,有无同我情况差唔多噶美妈饮左安满噶讲讲经验啊?或者饮过安满噶美妈比D意见吖…我宜家仲有食康耐德噶多维元素胶囊,如果饮孕妇奶粉会唔会有冲突呢?
查看原文
我一直都饮开安满,系饮安满先有得大大咯。如果连续几日无饮就无得去啦。
佐敦小BB:
我一直都饮开安满,系饮安满先有得大大咯。如果连续几日无饮就无得去啦。
查看原文
乜有依赖性架。。。。。。多美滋都有加益生元配方,可能我只系试过一杯,唔觉得饮左会特别畅顺咯
不喝也天天有得拉,喝多点水行了,现在喝安满奶粉,喝过两次就不太想喝,觉得有阵胶味,不知是不是心理作用
傻豬傻豬12楼
尛丸子:
无办法啦,我当然希望到时无啦,最烦就系我都唔知自己究竟系唔系,如果BB系轻微,都唔使经稳老婆噶,都已经定左勒,唯有睇缘分咯,好似有个美妈都陀第三次先系轻微,前两个抽羊水都系重度,只能甘去试,有条件就试管咯
查看原文
哎!要开始存钱阿!哈哈!
y2choley2chole13楼
尛丸子:
多美滋有无出事啊?                     
查看原文
多美滋就无事,不过多美滋听D准妈妈讲,好腥咁咯!
y2chole:
多美滋就无事,不过多美滋听D准妈妈讲,好腥咁咯!
查看原文
我饮过,唔会啊,好香好滑啊
秒秒中幸福:
不喝也天天有得拉,喝多点水行了,现在喝安满奶粉,喝过两次就不太想喝,觉得有阵胶味,不知是不是心理作用
查看原文
甘试下第只咯
傻豬:
哎!要开始存钱阿!哈哈!
查看原文
。。。。。。或者距稳个无地贫噶呢
尛丸子:
你有无见到有小盒装噶?系米系广州买啊?
查看原文
广百有小盒装卖
梁粉仔:
广百有小盒装卖
查看原文
嗯嗯,好啊,唔该      
猜你喜欢

家公家婆我得罪你了吗?

今日39W喇,发觉宫颈口附近会痛,正常吗?

孕期乳房会痛吗?今早起身后右边乳房碰碰就痛。。。。。求助啊。。。

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

求解!!!!!!!!宝宝突然拉绿便

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

热点推荐

晚上9点半的钱大妈排长龙 5折菜价真的香

打卡新餐馆踩大雷 店内给蜈蚣咬了一口

澳大利亚惊现9蚊的鸡爪 比国内还便宜?

大家看房东划龙舟了吗?海珠湖巧遇划龙舟

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

寻人启事!广州妈妈网喊你回家

离异体制内奶爸5岁娃 找另一半

养发价格越来越贵 团购都要近200

吊顶必看5个细节 小白也能放心装修

每天省一点点 建行立减金福利

买粽已经要排队 端午粽大家买了未

新鲜送到的龙船饼 居然有沙琪玛

吾晨冰室团购价格美丽 解决午餐完美

查看更多热点 >