帖子详情

怀孕前都比较容易便秘,现在想买安满孕妇奶粉喝,咨询下美妈们的经验

325012130怀孕妈妈

3个多月了,就快到BB猛长的时期,需要更多营养,怀孕到宜家一直日日饮水牛奶,现在想买孕妇奶粉饮,一黎方便,几时饮就几时冲,二黎有加维生素同DHA。但因为我怀孕前都唔系日日有得大便,怀孕后食得多肚涨,我就日日食一个半脐橙(试过食脐橙先有效),就日日有得大便。奶粉都相对热气噶,担心饮左会便秘,有无同我情况差唔多噶美妈饮左安满噶讲讲经验啊?或者饮过安满噶美妈比D意见吖…我宜家仲有食康耐德噶多维元素胶囊,如果饮孕妇奶粉会唔会有冲突呢?
精选回帖
我有三瓶港版要转,你可以看看我帖子。如果你要试用装可以送你,不过小包是国内的,我觉得味道不一样,喝不惯。如果有兴趣可以上门自提,不管是要转的还是要试用装。 (来自手机端的回复)
2013/02/02回复
y2choley2chole60楼
我系8,9周既时候就买咗罐安满翻黎饮喇,不过后来早孕反应严重,闻到奶味就呕,就停饮,准备等过咗早孕反应后再饮翻,点知道又爆出个新西兰奶源有二聚氰胺,连安满个牌子都受牵连,依家犹豫紧要唔要继续饮噶罐奶粉,定系扔咗佢,另外再选个牌子...
2013/02/06回复
y2choley2chole97楼
咁你每次饮鲜牛奶时,留埋一份俾你家婆,应该唔会仲讲咁多吧?
2013/02/07回复
knife21knife21105楼
会担心安满有问题么?
2013/02/08回复
全部回帖
不喝也天天有得拉,喝多点水行了,现在喝安满奶粉,喝过两次就不太想喝,觉得有阵胶味,不知是不是心理作用
傻豬傻豬板凳
尛丸子:
无办法啦,我当然希望到时无啦,最烦就系我都唔知自己究竟系唔系,如果BB系轻微,都唔使经稳老婆噶,都已经定左勒,唯有睇缘分咯,好似有个美妈都陀第三次先系轻微,前两个抽羊水都系重度,只能甘去试,有条件就试管咯
查看原文
哎!要开始存钱阿!哈哈!
尛丸子:
多美滋有无出事啊?                     
查看原文
多美滋就无事,不过多美滋听D准妈妈讲,好腥咁咯!
y2chole:
多美滋就无事,不过多美滋听D准妈妈讲,好腥咁咯!
查看原文
我饮过,唔会啊,好香好滑啊
秒秒中幸福:
不喝也天天有得拉,喝多点水行了,现在喝安满奶粉,喝过两次就不太想喝,觉得有阵胶味,不知是不是心理作用
查看原文
甘试下第只咯
傻豬:
哎!要开始存钱阿!哈哈!
查看原文
。。。。。。或者距稳个无地贫噶呢
尛丸子:
你有无见到有小盒装噶?系米系广州买啊?
查看原文
广百有小盒装卖
梁粉仔:
广百有小盒装卖
查看原文
嗯嗯,好啊,唔该      
y2choley2chole10楼
尛丸子:
我饮过,唔会啊,好香好滑啊
查看原文
或者我都系适合饮鲜奶多D...
傻豬傻豬11楼
尛丸子:
。。。。。。或者距稳个无地贫噶呢
查看原文
哎!希望啦
y2chole:
或者我都系适合饮鲜奶多D...
查看原文
我到宜家都系饮鲜奶,但我住呢附近想稳间买鲜奶噶都难,最近系白云山脚,我唔适合上去,要家公家婆买,我费事又多野听啊,之前老爷饮茶翻黎就去煮牛奶,但我无叫你煮架系咪先,好了,个家婆就妒忌话距煮埋比我,但老爷自己又埋怨话我唔煮,唔系我唔煮喔,系我煮你唔比我煮咋,我有次煮紧距先翻到,见到就唔比我煮,甘我做又话,唔做又话,想点?我索性买孕妇奶粉自己冲好过啦
尛丸子:
乜有依赖性架。。。。。。多美滋都有加益生元配方,可能我只系试过一杯,唔觉得饮左会特别畅顺咯
查看原文
我又唔觉得有依赖性啵,反正佢里面添加佐膳食纤维,对肠道有好处。
knife21knife2114楼
尛丸子:
果日办围产卡听孕课,医生话酸奶要洁果种先好,姐系大口酸奶,玻璃樽果种。稀果种大部分都系香精,话益力多都大部分系香精,有果肉噶都唔系甘好
查看原文
哦? 依家饮紧达能碧悠.. 都系杰嘅. 稀嘅乳酪就无饮了~~
佐敦小BB:
我又唔觉得有依赖性啵,反正佢里面添加佐膳食纤维,对肠道有好处。
查看原文
有无试过美素佳儿?我朋友话距睇过下,澳门无多美滋,话有美素佳儿,好似几便,185葡纸
y2choley2chole16楼
尛丸子:
我到宜家都系饮鲜奶,但我住呢附近想稳间买鲜奶噶都难,最近系白云山脚,我唔适合上去,要家公家婆买,我费事又多野听啊,之前老爷饮茶翻黎就去煮牛奶,但我无叫你煮架系咪先,好了,个家婆就妒忌话距煮埋比我,但老爷自己又埋怨话我唔煮,唔系我唔煮喔,系我煮你唔比我煮咋,我有次煮紧距先翻到,见到就唔比我煮,甘我做又话,唔做又话,想点?我索性买孕妇奶粉自己冲好过啦
查看原文
y2chole:
查看原文
距唔饮噶,我整野食都会问距地要唔要,距陀两个仔我家公都成日系出面赌钱饮酒食饭,后来家公改左无好似以前甘,所以宜家距就妒忌咯,但系你唔可以怪我架。。。。我又无去讨好家公。。。
gg99ddgg99dd18楼
各种品牌小盒都买过试过,最能接受的味道 还是安满,我喝了不太热气,天天都拉,雅培的最难喝了
gg99dd:
各种品牌小盒都买过试过,最能接受的味道 还是安满,我喝了不太热气,天天都拉,雅培的最难喝了
查看原文
我刚叫朋友帮我带罐美素佳儿试试,你觉得点啊?我见有人评论话好甜,唔知会唔会容易糖高
猜你喜欢

家公家婆我得罪你了吗?

今日39W喇,发觉宫颈口附近会痛,正常吗?

孕期乳房会痛吗?今早起身后右边乳房碰碰就痛。。。。。求助啊。。。

我已经关门了,还不行,究竟想我点??

求解!!!!!!!!宝宝突然拉绿便

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

热点推荐

广州中小学暑假时间公布后 家长吵翻了!

面包都吃不起了!20多块只有几片

打卡四大楼之岳阳楼 遇上长沙暴雨有惊无险

99%的人不知道 这个惠州海岛渔村有多美

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

药店价格太高,建议京东美团买药!

我们还在期末复习,别人已经放假了?

读书文化圣地——广东贡院

99%的人都不知道,这个惠州海岛渔村有多美

中华全国总工会旧址

巴黎世酒店高跟拖鞋好看么?

都2024年了,怎么还有中国人去韩国打工?

迪卡侬的免费水杯,你领到未?

查看更多热点 >