帖子详情

太痛苦啦~~训都训唔到~~各位妈妈有无咁嘅情况呀?

292048怀孕妈妈

宜家孕8个月+,唔点解,由孕7个月开始,侧右边训嘅时候,胸部下面右肚顶端位痛,问医生佢话无事,係我紧张。紧张肯定会有咖喇~我先第一胎,咩都唔识。医生话好多准妈妈都会有咁嘅情况。
但宜家痛嘅位置变咗喺肚嘅顶端中间位置,训左边又痛,训右边又痛~
寻晚都眼光光咁望天光~今日中午又训唔到喔~~( ⊙ o ⊙ )啊!太痛苦啦~~
全部回帖
不太清楚,不过帮忙顶一下!~
2012/06/04回复
NashliesNashlies板凳
帮顶帮顶!~
自己顶下~~希望有妈妈可以回答我喇~~
JeccyJeccy5楼
kifinch:
自己顶下~~希望有妈妈可以回答我喇~~
查看原文
七个半月,同样训唔到,但主要系尿频影响,一点几起一次,五点几起一次,有时醒左就一直眼光光。你讲噶痛系咪有点扯住果种啊?我系下腹肚肚边缘都会时不时有点,尤其系行路行得多之后。但系网上睇过话系子宫越来越大,点韧带负担重拉扯住痛。只要BB正常胎动,无其他唔妥就无事噶了。
snowmosnowmo6楼
七个月多点,感觉肚子变重了,走得慢了,睡觉还好,就是早上六点几醒了上厕所较难再睡。
snowmosnowmo7楼
七个月多点,感觉肚子变重了,走得慢了,睡觉还好,就是早上六点几醒了上厕所较难再睡。
我8个月时也试过是左边痛。痛得好难受呢!稍微深呼吸一下都很痛,不过过几天就没事了。
2012/06/05回复
我依家第六个月,都系咁样,夜晚成日醒,左右训有时候都会痛~
小龙何包包:
我8个月时也试过是左边痛。痛得好难受呢!稍微深呼吸一下都很痛,不过过几天就没事了。
查看原文
我就尋晚訓嘅時候,側左邊嘅時候又無咁痛喔~~
华华华华华:
我依家第六个月,都系咁样,夜晚成日醒,左右训有时候都会痛~
查看原文
我上網睇有啲媽媽就話系因為子宮撐大,所以,先會痛~~
call799call79912楼
我是晚上左侧睡觉,鱼仔就猛地踢我,右侧睡踢得没那么厉害,不知道是不是ta不喜欢我左侧睡哦
我现在35周,是晚上睡不着,白天睡不醒
LV318LV31814楼
我上周觉得背脊痛,仲同老公埋怨张床垫太硬,老公话吾系啊,我谂是我的腰骨开始变硬了。
每次左边痛就转右边,右边痛就转左边。反正晚上训5到我就早上训···只能甘黎补眠咯···最怕晚上要起床去厕所···真是折磨啊···
mmritammrita16楼
试下用个枕头垫住个肚啊,我觉得垫住会好点,不过枕头唔好太高,柔软点就好~
用腰枕垫住会好好多嘎,我如果冇嘢垫住个肚,会训训下肌肉抽痛。。。因为扯得太衡了。。
我六个几月,开始同样训唔到,但主要系尿频影响,十点后到两点前都起码有5.6次尿尿,有时醒左就一直眼光光。平训又话唔好,右侧又话对乜唔好,最好左侧训。但我觉得好辛苦吖,点都训唔着!垫个小枕头30度甘训就勉强入睡,但训训下觉得自己变了平训又醒了,总之无觉好训啦!!
2012/06/06回复
☆颖子★:
每次左边痛就转右边,右边痛就转左边。反正晚上训5到我就早上训···只能甘黎补眠咯···最怕晚上要起床去厕所···真是折磨啊···
查看原文
我都係咁,好难训得着,又话想去厕所~啊啊啊~~~真係
2012/06/06回复
猜你喜欢

痛苦的怀孕晚期!

好惊,个肚出现阵痛!!!

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

即系要好样 广州女孩嘅小宇宙爆发啩

❤❤好紧张!还有18日!,有无方法催产?❤❤

皮肤瘙痒,怎么办?

热点推荐

618快递陆续到货 今年又忍不住买买买

孩子吐槽不玩电子游戏 和同学沟通成难题

发现新天地!广州图书馆这楼层适合避世

邂逅阿拉伯风情 清远喜来登梦幻度假体验

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

带娃打卡麦门 高热量美食带来的快乐

惊险!商场游戏机掉下砸到小孩

长堤的广州金融书店 非常有历史气息

很无力 孩子成绩下跌变得很敏感

小北路小学本部和天秀有什么区别?

探窝椰子鸡尝个鲜 不会再有第二次

清甜可口的靓汤出炉 羊肚菌瘦肉汤

自家制鸡杂汤 成本不低吃得好过瘾

查看更多热点 >