帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

940171000情感.婚姻.家庭

事与愿违。
昨天21:12
精选回帖
+1000000000000000000000000000000000000000000懒醒
2014/07/03回复
gjghxjgjghxj286楼
唔使急,只能话缘份未到,缘份一到,咩也都挡唔住。我都系三十几先结婚噶,好似你甘大个时候都响度愁点解仲未有人来认领我,我葛条件甘好,点解无人中意我。所以唔好急,好好过好每一天,老天爷会安排某个女仔响某个地方同你会面噶喇。
你妈跟人好倾唔代表易相处,唔代表无婆媳问题。还有就是你父母有房,但你自己却没想过买自己的房,这说明你不是进取的人。这是价值观问题,女人不怕嫁给一穷二白,最怕嫁给安于现状,不思进取的人。
老土D黎讲,缘份未到!以及争取机公,有中意女仔时,主动出击,我LG 28岁才开始追我,29岁至追倒
2014/07/13回复
全部回帖
TK_Sweeky琦:

建议你第日识女朋友,一定要同居先,到时候就发觉好多生活习惯你或者你妈妈接受 ...
查看原文
正解!有时候老婆太强势,指挥你屋企人做嘢或者你妈妈太好相处,咩都包办晒去做,你就会心痛你妈妈辛苦,又恼你老婆唔帮妈妈做嘢。咁样都会吵
今天10:42回复
KK思琳KK思琳板凳
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
     睇完了,好搞笑……
今天10:42回复
正解!有时候老婆太强势,指挥你屋企人做嘢或者你妈妈太好相处,咩都包办晒去做,你就会心痛你妈妈辛苦,又 ...

变左我地讨论添……哈, LZ未体会过。特别依家90后都系屋企独生,宠得比较厉害。
LZ讲下野好喔。
今天10:44回复
http://www.gzmama.com/thread-3979965-1-1.html

媳妇不爱做家务是否会成为老公出轨的借口?
今天10:51回复
变左我地讨论添……哈, LZ未体会过。特别依家90后都系屋企独生,宠得比较厉害。
LZ讲下野好喔。
...
楼主27,喺80后啦。可能要上班,晚上再讨论吧。
今天11:26回复
讲到婆媳关系,你d男人永远都觉得自己可以应付到,但实际上系唔得的,就算再好倾都好,始终都系会有矛盾,因为生活习惯唔同,所以矛盾都系响生活上的点点滴滴累积起身的,分开住系最明智的选择,对你地两公婆的感情都好,所以点解宜家d女仔希望自己将来的另一半有自己的屋,就系甘的原因~傻的都知有能力都唔同家婆住得啦!我身边几乎所以同学宁愿租屋都唔同家婆住,你地d男人系唔会明的了!
今天11:39回复
我就有感受,当初嫁到入去时,同姑仔家婆好好倾,但到今时今时都要搞到要离婚,婆媳关系系最难处理的
今天12:06回复
我很想讲一句,几乎99.999999999%的男人都会觉得自己的妈妈是很好的一个人,是一个对媳妇很好的婆婆.其他不给予评论,希望楼主早日稳定那个她.
今天12:43回复
熊猫女:
我怀疑是你把口5识囤女仔又或许俗D讲,5够口花·········把口识讲野,面皮够厚噶男仔,一般身边都5会少女性朋友
查看原文
可能系啩,我唔系一见到女仔就扑埋去嗰种。几靓都假嘅。我相信要大家沟通落岩feel先会去进攻。
今天12:48回复
fcukyou:
我只想提出2点:1、你系咪发错版了?应该发红娘版,点解要发嚟哩度?有何居心?2、你公布条女的相出嚟,你征求过人地的意见未?
查看原文
你系咪阴谋论?第一,我系求解释唔系求介绍。
第二,嗰两个唔系我以前女朋友,一个系表妹,一个系就快结婚嘅师妹。我平时唔自拍,所以摞得出手嘅相唔多
今天12:53回复
lancywong_008:
仲有前几个女朋友? 晕, 我老公都系第三个男朋友喳喔,拍拖五年先结婚,再五年先生个囡。我同老公妈系无交流,因为无野倾。请问你妈通常问你女朋友,系咪问,你住边呀,屋企几多人呀,做边行呀,收入几多呀? 我比较唔中意人地问我尼D。
查看原文
正常父母都系咁问喇。如果咁都唔钟意,你去到边都有婆媳关系存在
今天12:55回复
等我介绍个姐姐俾你识啦…… 你尼类男仔,最好稳个大个自己既,因为你唔够成熟。
查看原文
岩一半唔岩一半。我因为思想比较成熟,所以同其他思想冇咁成熟D女仔好难交流到
今天12:56回复
Nicole尐BabY:
你想法真天真。好想象!希望你真喺可以解决婆媳关系。祝福你!
查看原文
根本唔存在婆媳关系。只能够讲你可能见识问题同埋你圈子问题
今天12:58回复
womenzheyijia:
睇到个“急”字。我已婚就想快有BB。你未婚就想快有女友。 人生要做的每个步骤好似都系睇人有,自己就好想快D有,人又缺乏耐性同等待。
查看原文
嗯嗯,只能够继续等喇
今天13:00回复
我很傻,很天真,第日左手系老婆,右手系阿妈就惨了。被问:我地掉落水,你救边个呀? 我老公就话:求老母,老婆可以娶过……哈
查看原文
女仔最愚蠢就系问哩D愚蠢问题。同埋问爱唔爱我。
今天13:02回复
建议你第日识女朋友,一定要同居先,到时候就发觉好多生活习惯你或者你妈妈接受唔到,包括老婆唔做家务,唔煮饭,唔洗衫既时候,有时候无咩手尾,放D野,忘记放番好,老人家就会为左尼D野去吵的,但你系距个仔,你妈妈会心甘心愿去帮你执手尾。但掉番转,你老婆就唔同,距系屋企都系被照顾的,都系唔需要做任何野,但到你屋企要做阿四,肯定唔高兴,甘样就慢慢,会吵起身了。 
查看原文
多谢你教路,我依家嘅问题唔系相处问题。相处之间嘅问题系睇双方。都有女仔系我屋企住足成年,我都经常佢佢屋企住,大家都好开心好和谐。可惜佢最后唔顾佢屋企人嘅反对同我嘅反对沉迷唱K,夜骑啫,如果唔系都结婚。
今天13:07回复
变左我地讨论添……哈, LZ未体会过。特别依家90后都系屋企独生,宠得比较厉害。LZ讲下野好喔。
查看原文
以偏概全,我识得几个90后嘅都好独立,好识惗。
今天13:09回复

多谢你教路,我依家嘅问题唔系相处问题。相处之间嘅问题系睇双方。都有女仔系 ...
查看原文
甘后生,肯定要玩架啦,你要既女仔应该系姐姐咯……玩够了,心唔散啦,想结婚啦。
今天13:10回复

以偏概全,我识得几个90后嘅都好独立,好识惗。
查看原文
你既独立意思系咩先,稳钱自己洗? 定系可以买车,买楼,照在家庭。
今天13:12回复
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

我们还在期末复习 别人已经放假了!?

带娃探索广州医科大学 参观人体标本馆!

校园爱情也不美好 LG全职炒股8年负债累累

你还逛市场吗?小区蔬菜6折后仍超市场价

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

求问 初中生毕业生能否做近视手术

老师角度 初中的成绩为什么不敢公布

给孩子买起!纪念那些曾经读过的书

中考作文出炉 顺便回顾近十年中考作文

天河城李宁大大折扣 3 件以上最低2折

0元吃64层蛋挞还热腾腾 你没看错

省时还好看!瞬间迷人妆感睫毛get

花费1w+改造老破小天台 快来抄作业

查看更多热点 >