帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

1090441000情感.婚姻.家庭

全部回帖
好多时候是人挑你你挑人的,缘分就过去了
2014/07/03回复
dogly2011dogly2011382楼
嚟哩度就揾到?哩度好似揾ONS多吖~
长子谪孙,不生儿子肯定不行。还乡下有房子出租,哪里的房子先。从化也是广州的。
@@佳佳@@佳佳383楼
现在物质条件好了,普遍来说大城市的孩子都是身体早熟了,心理却晚熟了。
当然唔系靠想就得啦。要靠自己嘅眼光。
要靠双方沟通能力。
要靠IQ和EQ。
你甘讲,觉得你要求劲高,差D都离婚。告诉你,爱情的热度会随着时间而减退,不离婚的,很多都是靠包容的。是你改变自己去适合别人。
TK_Sweeky琦:
我唔会随便结婚,因为唔想浪费时间,唔想到双方都咁痛苦,而且唔会为咗结婚而结婚,唔会为咗生仔而结婚。如果我选择咗就唔会后悔,所以我比较慎重。你讲话人品问题,我信噶,因为我觉得OK嘅人多数都结婚。人品问题轮唔到自己话事,我想知道,自己仲可以做得D咩,嚟改善一下。
查看原文
呢个米系你最大的问题,和最高的要求咯。
dogly2011dogly2011386楼
TK_Sweeky琦:

我随便讲下噶咋,不是话你系啊,因为 宜家好多女仔都惊呢种人。Mama boy 即系虽 ...
查看原文
即系阿妈龟。
dogly2011dogly2011387楼
womenzheyijia:

我每日都系公司,客户,屋企。三点一线喔。客户全部都系经理级,管理层,全部 ...
查看原文
好似睇你几有女人缘啵。
selinaksrselinaksr388楼
lancywong_008:

我唔钟意打麻雀,唔钟意去唱K。得闲都系同女性朋友去行街,睇戏食饭,旅行就冇 ...
查看原文
经常同女性朋友去行街,睇戏吃饭,,,之后都无个得?系咪应该检讨下呢?
我过来凑凑热闹...
dogly2011dogly2011390楼
lancywong_008:

我唔钟意打麻雀,唔钟意去唱K。得闲都系同女性朋友去行街,睇戏食饭,旅行就冇 ...
查看原文
同女性朋友去逛街,全场亮点。这样的有女人缘的人怎么找不到人。除非你是GAY的。
nm12005nm12005391楼
楼主好可爱,成个细路仔咁,无车无楼年薪10万同父母一起住,优秀噶女仔唔会选你,唔讲条件好过你噶大把,条件相当噶,系呢个物欲横流噶社会你有咩本事hold得住距?广州仔,条件差噶又睇唔上。依家噶女仔都系对男方经济条件有要求了,楼主要接受呢个社会现实,与其埋怨不如面对啦,至于车同楼,事实上真似好似你讲噶咁可免则免,但有个性噶女仔唔会接受同老爷奶奶住,车了喔,距对于一个优秀女仔噶意义唔单纯系代步工具,而系一个男人噶生活态度同状态。楼主要稳女仔就唔好样样单从自己方面想啦。
这么好的条件怎么可能木有女朋友呢,不明白?
爬完楼你就明白了
dogly2011dogly2011393楼
TK_Sweeky琦:

仲有前几个女朋友? 晕, 我老公都系第三个男朋友喳喔,拍拖五年先结婚,再五 ...
查看原文
哈哈,我同呢个楼主是一样的。不过我就是拍了八年才结婚。
朙媚朙媚394楼
dogly2011dogly2011395楼
你想法真天真。好想象!希望你真喺可以解决婆媳关系。祝福你!
我怀疑这个楼主是GAY的。你看他跟异性朋友逛街,很少同性朋友。像我老公同性朋友多如牛毛。 女性朋友就很少。
cherrylqlcherrylql396楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
你要求高啦~我同学当年和你差不多,后来搞到三十岁终于遇到个相貌平平但是很会操持家务的女仔结婚啦~
陈思彤陈思彤397楼
好多人都是甘噶了,可能我们不够虚伪,再或者无所谓的缘分,哎
plutusplutus398楼
身边都是工程师,多是相对早婚的,成日出差,刻意稳都可以稳到个结婚,你自己顶得顺就得。我地公司成日同其他单位联谊,好少成功的,缘分就是甘神奇,期待吧。
backsnowbacksnow399楼
年薪10W太少
此贴居然上了MW首页...
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

预测性别公式PK清宫表!!!!!有兴趣的MM进来看看!我照了BC,准!!是女女~~

热点推荐

吃了哑巴亏!苹果手机售后维修无门

00后的动手能力堪忧 电器小问题直接换新

游呼伦贝尔大草原 南方人感受蒙古风情

央行官宣 存量房贷利率将下调50BP

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

2024年装修交流群 杜绝踩坑等你加入

遛娃宝藏小岛生物岛 骑行看日落爽歪歪

海珠湖的那片花海开了

早八晚五如何备晚餐?卤牛肉嘎嘎方便

又来打卡大榕树下 招牌碌鹅好入味

去图书馆参加活动

腱鞘炎还要分类别治疗 我太难了

萨亚莉价格亲民 但菜量严重缩水

查看更多热点 >