帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

933121000情感.婚姻.家庭

全部回帖
caibicaibi501楼
应该是你要求太高了吧?三代广州人,而且又有租收,很多女孩子愿意才是,而且人又长得不难看。这样的条件反正我是满足啦,哈哈。。。
2014/07/03回复
上非诚勿扰找啊
那个是女友吧?或者前女友,哈哈哈~~~
估计系距睇岩人,人地睇唔岩距,所以先称人地做师妹. 我地果阵喜欢的都叫师兄..哈...
美妈婚前婚后同我D生活好似,连结婚年龄都一样,大家应该都系D中意热闹既人,哈哈!重点系我都唔中意睇人面 ...
哈...甘岩...可怜的新抱.... 握手
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
缘分未到者……
受不了LZ这种自认为条件不错的广男
长马尾长马尾507楼
我有个妹妹,人品好,工作好,在广州有房子,挺合适你的,可以私我。
Nicole尐BabY:
正解!有时候老婆太强势,指挥你屋企人做嘢或者你妈妈太好相处,咩都包办晒去做,你就会心痛你妈妈辛苦,又恼你老婆唔帮妈妈做嘢。咁样都会吵
查看原文
我同学就系甘 佢妈经常叫佢地搬出去 费事眼怨
大牛龟:
讲到婆媳关系,你d男人永远都觉得自己可以应付到,但实际上系唔得的,就算再好倾都好,始终都系会有矛盾,因为生活习惯唔同,所以矛盾都系响生活上的点点滴滴累积起身的,分开住系最明智的选择,对你地两公婆的感情都好,所以点解宜家d女仔希望自己将来的另一半有自己的屋,就系甘的原因~傻的都知有能力都唔同家婆住得啦!我身边几乎所以同学宁愿租屋都唔同家婆住,你地d男人系唔会明的了!
查看原文
我其中一个,很想帮忙照顾独居老人,他爸不愿意,甚至用恶劣的理由赶我们出门
birddenbirdden510楼
发个八字我帮你看看姻缘运
EmilykeyEmilykey511楼
或者你真系缘分未到啦,我淋你都系扩大朋友圈,话⑤定真爱就离啦。我介绍我家姐比你啦,87年,同你条件都差唔多,都系广州人,但系就系都一直稳唔到岩葛个个人
  该信息来自[广妈Android客户端]
终于明白你点解稳唔到老婆,过于自信,特别固执,唔太听人意见,女仔是很怕尼种人的,简单D主观。 ...
+10086
ViNa寳ViNa寳513楼
就算你妈好好倾,但系好多女仔都唔中意同家公家婆住。另外就系会唔会你性格问题唔识氹女仔啊
你地男仔中意稳滴醒目女咖?唔系傻傻笨笨善良的女孩才好吗?醒目女或者更难相处沟通哦,祝你快滴稳到个好老 ...
醒目女会嫁不买楼买车,和婆婆同住的男人吗
Annie13Annie13515楼
缘分到了,自然就有了。才27,着什么急~哈哈
你地男仔中意稳滴醒目女咖?唔系傻傻笨笨善良的女孩才好吗?醒目女或者更难相处沟通哦,祝你快滴稳到个好老 ...
宁可嫁穷一点,有上进心的,婚后卖楼买车,过小家庭生活的男人
Yin儿Yin儿517楼
睇完了
1、如果LZ唔系想征婚,又何必系度呻。虽然其他无乜问题,170身高真系个坡脚
2、通常LZ呢种性格噶人,做朋友会系一个好好噶朋友,but做男朋友等,则5会(个人认为,因为同我ex有D似)
3、顺其自然把,呢家好多大龄青年都系单身的~
4、唔洗强调婆媳关系,我觉得如果个家婆系同人理噶,距自己都系做人地媳妇甘过黎的,人地嫁去你屋企系做老婆的,唔系做工人,所以我觉得呢家D家婆都好识霖的
5、暂时未霖到
wjjzlxwycwjjzlxwyc518楼
TK_Sweeky琦:
人地存在婆媳关系唔代表我屋企会存在喔。哩D嘢系睇自己处理问题嘅能力同方法。而且都系出现婆媳关系先周围哂,冇出现婆媳关系嘅都会周围讲咩。所以你未有错觉,典型嘅心理现象。
查看原文
当初认识我老公的时候,他也跟我说他妈是好好的,是世界上最好的妈,当时单纯相信了他的话,相处下来才知道,他妈是好好,但不是对儿媳好,而是对他的仔好好。所以当仔的都会觉得自己的妈是世界上最好的。婆媳关系,无法解释得清楚,LZ说婚后不会存在婆媳问题,是不成熟的想法。
为什么一定要会粤语?你不会说普通话吗?广州太多外来的好女孩,你就少了好多机会咯,呵呵。
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

长见识啦!广州有间隐藏的咖啡博物馆

小点医院看病真方便 落班点连队都不用排

云闪付百佳月卡又来了 一单回本真香!

精准打卡!拒绝‍特种兵式带娃去海洋馆

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

夏日清爽醒神推荐 9.9元的奈雪咖啡

打卡科学中心新馆 数理万象闯关冲冲冲

益力多工厂游 好小的工厂40分钟玩够

两夫妻当街大吵大闹 这男人太可怕了

雨后阴天打卡同创汇 拍照氛围感十足

急求!广州治疗小儿性早熟的医生

夏天必备解毒降火茶 夏枯草煲无花果

每月一次薅羊毛来了 吃了有赚的一餐

查看更多热点 >