帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

933101000情感.婚姻.家庭

全部回帖
ZYH8308ZYH8308341楼
少可播,都系宅女多,竟然有个叫做靓仔家人上妈网。。。。。。。路过!
2014/07/03回复
嫁楼主这种长子嫡孙本地男孩,有生仔压力的
认同10086*10086。可能上得妈网多,睇完呢张贴,我第一想到的,唔系婆媳关系,而喺LZ日后的老婆万一是难孕不孕的......
plutoone:

我觉得距系想稳一个完全屋企无经济压力的女仔结婚,看得出这个男人很现实,,,, ...
查看原文
谁都想找条件好的女仔,无可厚非,但条件好的女仔也想找条件更好的男仔
我好赞成你呢条既讲法。
but我上条回复,喺针对呢张贴既楼主,唔喺讲你。
Lz喺1楼就已经讲话咩“长子嫡孙 ...
楼主话,佢会用IQ同EQ去解决
daria_catdaria_cat345楼
如果你讲到自己硬件条件咁好,那……只能软性条件唔好咯……
一个人适唔适合,唔系睇外在,系睇相处的。
飘飘in飘飘in346楼
27岁就想踏上相亲的道路,而且系男既,又是所谓既“地主仔”,我身边果D同类型既都系吊起来卖,有D淋五明你既想法!
lilysheeplilysheep347楼
Nicole尐BabY:
需要改善嘅问题,你应该问你最亲近嘅朋友,或你以前嘅女朋友。喺度问,好片面,边个真喺了解你?可以指出你嘅问题?好多人结婚,都好慎重,边个人喺结婚就离婚?边个结婚嘅时候唔喺想一生一世?讲真,喺你觉得同屋企人住无问题,因为嗰个喺你嘅屋企人,但你未来嘅老婆,有可能一世都融入唔到哩个屋企。咁样讲,你可以住喺女方屋企嘛?存唔存在婆媳问题,喺你个人认为啫,相见好同住难,真喺等你老婆同你妈妈住埋一齐,你就会发现好多,你结婚觉得唔喺问题嘅问题,就真喺问题了。毕竟嗰个喺唔你未来老婆嘅亲生妈妈,媳妇亦好难成为你妈妈嘅女。你去情感区睇睇,有几多同父母一齐住嘅夫妻,喺真喺无婆媳问题噶?
查看原文
赞同。所以楼主是没找到同你观念一致的人。
求相亲。
theonetheone349楼
见到楼主的相片感觉是发帖的人不是本人,被出卖来介绍女仔了吗?
楼主话,佢会用IQ同EQ去解决
呵呵,冷笑一声飘过......
我好赞成你呢条既讲法。
but我上条回复,喺针对呢张贴既楼主,唔喺讲你。
Lz喺1楼就已经讲话咩“长子嫡孙 ...
我和你想法一样,有什么问题,他都不会站老婆那一边的
wennvchenwennvchen352楼
我觉得系圈子问题原因大d,虽然个个都话宜家d女仔好多都要求车楼钱,不过我哋读书就拍拖到结婚既人就真系从来唔睇呢d野,最主要价值观人生观一致、互相欣赏兼岩倾。我身边有好姊妹外在内在条件都唔错,但就因为毕业之后翻屋企做公务员,搞到圈子窄佐,宜家都仲单身,仲唔止一个两个
才27岁。。急什么。。。。。
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
介意29.30岁的吗,我介绍
JohnpuJohnpu355楼
27岁唔算好迟遮。加油。你会稳到属于你嘎另一半。。命里有时终须有。命里无时莫强求
nelymaiyanelymaiya356楼
jinnytan:
我觉得距系想稳一个完全屋企无经济压力的女仔结婚,看得出这个男人很现实,,,,
查看原文
同意。。。。。这就是问题所在。
mieshopmieshop357楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
唔明点解未婚好仔会识得上妈网嘅?!而且又发帖好似帮自己揾LP咁?!但系妈网极大部分都系妈妈黎噶窝!系发都发天涯或者红娘网啦!
可蓝可蓝358楼
LZ说到,“我妈又好倾,唔会存在婆媳关系”,站在女人的角度告诉你,你太天真啦!~你不买房,那意味着婚后要跟家人一起,试问有多少女仔愿意!~再者就是,你要求女仔“尽量唔好加班”,现在不加班的工作很少了吧,,太多条条框框的东西,势必阻碍你找到心怡对象!~试着换种心态,听听你交往过的女孩想要的是什么?相信你很快可以找到对象的,加油!
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

长见识啦!广州有间隐藏的咖啡博物馆

小点医院看病真方便 落班点连队都不用排

云闪付百佳月卡又来了 一单回本真香!

精准打卡!拒绝‍特种兵式带娃去海洋馆

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

夏日清爽醒神推荐 9.9元的奈雪咖啡

打卡科学中心新馆 数理万象闯关冲冲冲

益力多工厂游 好小的工厂40分钟玩够

两夫妻当街大吵大闹 这男人太可怕了

雨后阴天打卡同创汇 拍照氛围感十足

急求!广州治疗小儿性早熟的医生

夏天必备解毒降火茶 夏枯草煲无花果

每月一次薅羊毛来了 吃了有赚的一餐

查看更多热点 >