帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

1090351000情感.婚姻.家庭

全部回帖
pollyyingpollyying781楼
终于明白你点解稳唔到老婆,过于自信,特别固执,唔太听人意见,女仔是很怕尼种人的,简单D主观。 ...
+11111
2014/07/03回复
pollyyingpollyying782楼
越看就越知道点解你会稳唔到女朋友啦,自信过头又太幼稚又固执又成日企自己角度想问题无为对方着想,既然要系度求解甘多过来人同你讲问题所在你又唔接受。祝福你当你结婚后真的唔会出现哩d问题,唔会为哩d问题烦!!!千奇唔好到时发帖来求解点处理老婆同阿妈的关系
hkalanhkalan783楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
我应该好适合你
mama20132mama20132784楼
我都揾过朋友倾过,佢地话可能我揾女朋友嘅时候拣唔啱人。
佢地叫我,要揾醒目女,识理财,要沟通到。 ...
要求超高:1要生仔。2无脾气超能忍,日后有婆媳矛盾一定不是你妈的问题。3不能白食白住但工作不能与家庭有任何冲突。4要为家庭创收。5要勤劳节俭
哟!甘好条件稳唔到
楼主好奇怪,系大众又发交友贴,妈网又发?搏咩呢?http://s.dianping.com/topic/7037461 ...
难道是白银投资
mama20132mama20132787楼
感觉你在找妈多过找老婆,或是要找个像你妈的老婆
楼主好奇怪,系大众又发交友贴,妈网又发?搏咩呢?http://s.dianping.com/topic/7037461 ...
仲注明话唔会有婆媳问题。
lansyzhaolansyzhao789楼
短我了,我个同事90的,她也好急,也经常叫我介绍,应该是她父母为她急,人品个相貌都好,去年才本科毕业。
回复 396898555 的帖子

男离婚带住细路,揾嘅未婚嘅,有好多啊。新闻上果d虐待继子继女嘅,咪系咯。据我所知,再婚哩样嘢比未婚有难度,唔系因为曾经有过一段,或者有无小朋友。纯粹系睇本人想唔想,同有无自身魅力,最重要嘅,都系性格,同生活态度。
我好似我所讲,我前夫无车无楼月薪最多3000,细路唔跟佢,依然揾到个未婚嘎。我前姑奶嘅男性朋友,带住个四岁嘅女揾到个未婚嘅又生咗个仔,而家过得很幸福。我有个离婚带住个女嘅女朋友,而家揾咗个离婚无小朋友嘅男友准备结婚。另一个离婚无带小孩嘅女朋友有很多细过佢嘅未婚男追。。。。。
综合我d女朋友嘅经验,女人无时无刻都要打扮好自己,要有固定工作固定收入!无论未婚离婚定再婚,都唔好依靠人,特别系另一半过活。
都好都好791楼
把自己发团购网? 给人团购?
ryen8426ryen8426792楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
第一年薪10万系广州只可以养活自己不可以养活屋企(只要求高既女仔)第二你要求甘高,基本你要求既女仔唔多会接受你现在的条件
kuoxinkuoxin793楼
你要求太过高
哈哈,可能是你太乖,要不是就是性格有点...
LZ既要求无错啊,唔通揾个唔识做家务、唔识理财、仲要最强就系败家既咩。不过话要醒目女,就同其他要求有矛盾了。
2014/07/04回复
嚟哩度就揾到?哩度好似揾ONS多吖~
楼下这是看你有多少资产再考虑~哈哈~
个不高,按现楼市价收入没法供房,只能公一份婆一份,没房婚后要跟家婆住这样大打折扣要扣分了,如楼主对女方要求不高还是可以找到合适的女孩,但看样子应该要求不低!
哇~上头条啦,睇你条件真心唔差啊,没理由没女吧~
原来妈网都有男?呵呵!少见
YY_优优YY_优优800楼
红砖厂
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

预测性别公式PK清宫表!!!!!有兴趣的MM进来看看!我照了BC,准!!是女女~~

热点推荐

吃了哑巴亏!苹果手机售后维修无门

00后的动手能力堪忧 电器小问题直接换新

游呼伦贝尔大草原 南方人感受蒙古风情

央行官宣 存量房贷利率将下调50BP

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

2024年装修交流群 杜绝踩坑等你加入

遛娃宝藏小岛生物岛 骑行看日落爽歪歪

海珠湖的那片花海开了

早八晚五如何备晚餐?卤牛肉嘎嘎方便

又来打卡大榕树下 招牌碌鹅好入味

去图书馆参加活动

腱鞘炎还要分类别治疗 我太难了

萨亚莉价格亲民 但菜量严重缩水

查看更多热点 >