帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

1090401000情感.婚姻.家庭

全部回帖
TK_Sweeky琦:
冇上一日,居然咁恐怖嘅回复量,唔敢再睇,有冲动想删帖。多谢甘多位热心街坊帮手。可以站内私信我。图片第一个系我表妹,第二个系已婚嘅师妹。
查看原文
究竟是你找女朋友,还是你朋友啊?
重要的是你的感觉。。
2014/07/03回复
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
阿妈好相处系从你角度而言,你有无问过你几任前度女友系米同一感觉先。另外始终有句话叫相见好同住难,婆媳问题从古至今系大难题,莫非真系有问题时至想搬开?
至于买唔买楼系一回事,但你有无谂过搬开住先。

另外从生活习惯上看,你无不良嗜好唔代表性格易近,或者择偶要求唔高哦,还是那句老话,人夹人缘啦。祝你好运。
哈哈,唔错,样子还ok啦,缘份未到姐,慢慢来啦,系喔,天河公园星期六日三点开始
suyisansuyisan464楼
冤猪头都会遇到蒙鼻菩萨。缘分未到啫。双低话斋,要乐观,自信,爱!
yinzuoyinzuo465楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
在未经照片中人同意情况下,把较高分辨率较清晰的照片摆上公共论坛,其实你已经触犯法律,也从侧面证明你的人品不是一般的差,难怪找不到老婆
看广州话很辛苦呢,能不能用普通话?
lelelmjlelelmj467楼
似月若风:
我觉得楼主自我感觉非常良好,说实话这个条件,只能说是一般般的。呵呵。
查看原文
+1    感觉楼主好似有点自我,其实你这条件基本广州本土的独生子女普遍都是这个家庭条件的啦,看不出你的优越方面在哪?        女孩子结婚肯定想有一个属于自己的二人世界,有感你是因为没能力买房子所以就说没必要。还有你真的肯定婆媳相处没有矛盾,你肯定?估计这就是你一直找不到女朋友的原因了吧。
rosetanrosetan468楼
可以是缘份没到吧,我身边也有好女同事也是没找到男朋友,祝你好运。
完全冇问题咯。就脚上落班就得。同老婆住边都问题。买楼都冇问题,只不过我觉得冇咁嘅必要啫 ...
其实你有无发现你也是一个比较主观的人来的,什么都是你觉得,我想这个是你找不到朋友的原因,你应该多点为对方想,不是你觉得 !
KIKIICEKIKIICE470楼
个人觉得你怪怪地,27岁没结婚好正常吧,最奇怪是仲要黎呢度引起注意。
sai1203sai1203471楼
那个是女友吧?或者前女友,哈哈哈~~~
GsirGsir472楼
会火
占位
睇完咁多评论,我都忍唔住讲番句呀,我本人比较相信直觉,直觉俾我觉得LZ并唔系一个坏人先,而且人地未婚的一个男仔,对于我呢D姐姐来讲,就系小朋友一个,但唔明点解咁多人会同佢讲婆媳关系,虽然婆媳关系系千万嘅老问题,但唔可以一竹杆打低成船人,现实中确实都有好嘅家婆存在,或者人地妈妈真系一个好开通好开明嘅妈妈呢?LZ,请放心啦,只不过系缘分未到,缘分到左挡都挡唔住呀,不过自己都要多创造机会寻找缘份先得,而且男仔唔需要咁急,你先27岁之嘛,女仔就唔同啦。
erudakukierudakuki474楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
睇完晒LZ全部回复,基本理解点解LZ会大龄未婚了
cutesicutesi475楼
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
上妈网找女友,高人啊
系妈网讲哩D问题,甘样你好容易会比人围攻咖~~
我表妹妈妈也要我介绍男朋友给她,她算是个宅女吧。有意吗?
呢D好难讲,你咩时候睇个个女仔都顺眼啦,就有女啦
TK_Sweeky琦:

如果未结婚都三点一线既话,会好闷咯。 我未婚果阵,经常同朋友吃晚饭,打麻将 ...
查看原文
美妈婚前婚后同我D生活好似,连结婚年龄都一样,大家应该都系D中意热闹既人,哈哈!重点系我都唔中意睇人面色做人
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

预测性别公式PK清宫表!!!!!有兴趣的MM进来看看!我照了BC,准!!是女女~~

热点推荐

吃了哑巴亏!苹果手机售后维修无门

00后的动手能力堪忧 电器小问题直接换新

游呼伦贝尔大草原 南方人感受蒙古风情

央行官宣 存量房贷利率将下调50BP

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

2024年装修交流群 杜绝踩坑等你加入

遛娃宝藏小岛生物岛 骑行看日落爽歪歪

海珠湖的那片花海开了

早八晚五如何备晚餐?卤牛肉嘎嘎方便

又来打卡大榕树下 招牌碌鹅好入味

去图书馆参加活动

腱鞘炎还要分类别治疗 我太难了

萨亚莉价格亲民 但菜量严重缩水

查看更多热点 >