帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

932871000情感.婚姻.家庭

全部回帖
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
觉得买房傻的人不靠谱,可能婚前买不起但婚后必须努力挣钱买,这是给另一半的责任和安全感,对子女都好,唔通你百年后叫老婆孩子和你家人争?
2014/07/04回复
哈哈,楼主讲野都几实在啊!先27啧,唔急啦,要来的时候挡都挡唔住噶!
TK_Sweeky琦:
你系咪阴谋论?第一,我系求解释唔系求介绍。第二,嗰两个唔系我以前女朋友,一个系表妹,一个系就快结婚嘅师妹。我平时唔自拍,所以摞得出手嘅相唔多
查看原文
拿和前女友一起的照片来征婚的,楼主的智商和情商都让人捉急……
绝对吾赞成同屋企人住,我就系个例子,比我老公呃佐,距妈妈婚前话买楼比我地住,婚后又吾买,要一起住。我估计我老公知道距妈吾会比我地出去住。所以我好嬲距哩点。简直就系折磨!脾气大,成日关涉人地噶生活,吾比翻凑仔翻外家,翻来叫距都吾应,黑口黑面。搞到两公婆成日吵架,少少事就叫我地离婚。忍佐5年,我终于忍吾到了,同我老爷吵架,距开口埋口粗口。我坚决要搬出去,个JP 又绝食,又个个亲戚通报,好多花样。条命就系甘了,宜家吾会随便闹我,我就算数。过得就过。毕竟,个老公好好,一对仔女可爱。做戏都做落去。所以你无楼,自己辛苦噶,夹系2个女人中间。
TK_Sweeky琦:
因为我前几个女朋友都咁讲佢地都好钟意同我妈倾计,我妈都好钟意同佢地倾计
查看原文
我细妹婚前同家婆行街,咩都讲,登记一个月,巴闭啦,真面目出来了!!!我婚前老公老豆斯文,吾出声,婚后叼到阿妈都吾认得!世上无绝对,如果我系女仔,我都吾拣你哩类咩事都甘绝对噶人。讲野都辛苦,沟通吾来。
我听到楼主咁样要求,都唔敢嫁,我仲叫其他人千奇唔好嫁呢种人。
yimyan一yimyan一807楼
别傻了,再好倾噶奶奶都会有矛盾,我同个佬先识佐几个月就被拉埋天窗,感觉好似以前噶盲婚哑嫁。发现衣家感情比以前仲好。祝你早日稳到老婆
拽拽娜拽拽娜808楼
摆四张相有两张喺同女既影,好明显身边女既都唔少噶,点解会话揾唔到合适女仔结婚啊,好明显你本身有问题,话自己唔高要求其实好多时哩D人先多挑剔,如果真系好似你讲既咁,我谂你身边D女仔都有人动心啦,应该检讨自身问题,而唔系怪而家D女仔要求高,大把人嫁俾D无屋无车噶啦
NNYY2005NNYY2005809楼
大妈们三姑六婆的真是是非多,评头品足的。楼主坚持自己原则,把头像删了吧
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
可能你条件不差,但打着本地人旗号的骗子太多了,特别是外地女,都愿意找个外地的在广州一起奋斗,而不是找个优越感极强的。。
lsy0109lsy0109811楼
甘好条件,应该好抢手先系拉,少d加班,多d识女,机会仲系好多滴,
该回复来自[广州妈妈iPhone客户端]
doladola812楼
家族压力,甘系唔系一定要生仔噶
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
楼主的最大问题是照片拍的不够帅。有空我和你拍几张帅气的照片吧。
luohaimanluohaiman814楼
Nicole尐BabY:
哈哈,好现实吖!
查看原文
儿子长大后,他老婆要是这么问他,大家希望儿子怎么回答呀?呵呵
10万年薪,仲要唔买楼,唔买车;恕我直言了,光凭你的工资,就算要你自己存到首期,并且每个月可以够钱供楼,都所剩无几,你咪以为自己好掂啦
你想另一半以后最后唔加班,系要返屋企做家务伺候老人吗?依家连公务员都要加班的哦,甘你加唔加班啊?两公婆都无斗志混日子的话,吭老无分别
求解释啊.....我前夫喺广州人,都喺无车无楼,工资比你低,但佢都再婚了。
后尾我又识咗个广州噶,而家40岁 ...
还是男人给人的安全感问题吧,无车无楼,但是他愿意租房子,有小家生活,两夫妻一起,可能又不同感觉。帖子LZ是摆到明的吭老,班也最好不加
求解释啊.....我前夫喺广州人,都喺无车无楼,工资比你低,但佢都再婚了。
后尾我又识咗个广州噶,而家40岁 ...
年薪10万才27岁就觉得自己条件好好了,给人无安全感,说句白的,有能力买楼,果份人工都无能力还贷款+小家庭生活,更别说养孩子。条件一般般啦
我直言,婆媳关系好不好,与你们好不好相处没有太直接必然关系的,
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

这条小溪真的绝了 小鱼网随手都能捞爆桶

惊喜邂逅汕尾的玻璃海 清澈见底靓到窒息

暑假打算带娃冲港迪 过期证件补办全过程

探访千年古瑶寨 清远阳山连州三天游

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

据说万博新房出来了 大家怎么看万博城

小孩的日常手工,榴莲粘土做得很逼真

夏天必备凉茶----夏枯草无花果凉茶

花都梯面王子山森林公园-值得再来

《谈判专家》演员演技在线

遇见长汀古城的夜

汕尾网红点--海边的古堡咖啡

不结婚拼着过的统计

查看更多热点 >