帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

932991000情感.婚姻.家庭

全部回帖
weixinernweixinern201楼
才27岁,不着急,缘分未到
2014/07/03回复
就睇你写自己噶情况都唔差,不过性格果d就真系相处过先知,先五理呢d
野,不过如果比我噶话,关于买楼问题就唔系感讲,除非你屋企有多间,如果要同你屋企人住,就算你系全宇宙最好噶男人,我都五会同你一起,无边个愿意同家婆家公住的!你阿妈性格人品脾气几好又点,因为你系据个仔,但媳妇就五同啦!据话我肯定会对媳妇好好,呢d
好难讲!无话要你即刻买屋,但一定五可以同住!
你稳老婆要有咩要求啊?你乡下系边噶?
27不大啊?还年轻啊!我有几个女同学比你大还没结婚呢
jcy306jcy306205楼
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
有个靓女,25岁,稳定职业,样子清秀亮丽,你觉得点?
Nicole尐BabY:
需要改善嘅问题,你应该问你最亲近嘅朋友,或你以前嘅女朋友。喺度问,好片面,边个真喺了解你?可以指出你嘅问题?好多人结婚,都好慎重,边个人喺结婚就离婚?边个结婚嘅时候唔喺想一生一世?讲真,喺你觉得同屋企人住无问题,因为嗰个喺你嘅屋企人,但你未来嘅老婆,有可能一世都融入唔到哩个屋企。咁样讲,你可以住喺女方屋企嘛?存唔存在婆媳问题,喺你个人认为啫,相见好同住难,真喺等你老婆同你妈妈住埋一齐,你就会发现好多,你结婚觉得唔喺问题嘅问题,就真喺问题了。毕竟嗰个喺唔你未来老婆嘅亲生妈妈,媳妇亦好难成为你妈妈嘅女。你去情感区睇睇,有几多同父母一齐住嘅夫妻,喺真喺无婆媳问题噶?
查看原文
非常赞同呢个讲法...而且你话有家族压力,又话唔想为结婚而结婚,好矛盾遮!而且我非常唔赞同你对于买屋嘅观念,买得起就系一种好好嘅投资啦,地只会越来越少,屋只会越来越贵,除非买唔起遮...而且你屋企仲有一大班人,以后你老婆嫁入去米要服侍晒你整个家族?结婚后你同你阿妈住,都系你阿妈间屋,对于女方来讲,永远都唔系自己同老公嘅屋,而系婆家,意义就好唔同了。
慢慢稳啦,呢D野急5黎噶,你先27岁,都5算好急啊,我觉得男人30岁结婚都5迟啊,我系女仔,过几个月就26啦,5会特别强求咯,最紧要稳到岩自己既
性格问题呢?楼主会不会钻牛角尖的性格?
太对了,楼主太固执,钻牛角尖,不够豁达
baa112baa112209楼
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
很自信也很聪明,这样的男孩看不上一般的女生。
vconvvconv210楼
缘分未到姐~~27唔系好大姐~
weixinernweixinern211楼
冰安爸爸:
你要求太高,你看的中的,合你条件的,人家看不上你,看得上你的,你又看不上人家
查看原文
我估计是这样。/
gzzizigzzizi212楼
好奇你咁好仔,之前的女朋友点解都散晒
茶花茶花213楼
其实凡事无要求,就是最多要求的,我妹24岁,亦都稳紧好男仔,可惜唔合你要求。
moonkongmoonkong214楼
缘份未到姐。。
landy_nilandy_ni215楼
我就系要求女仔,工作稳定。最好有国家法定假期,尽量唔好加班。识得用粤语交流。
就你这个条件都好难找,我身边几个比你条件好的,就是你这些条件都单了好多年
lele126lele126216楼
发2个女的相片来有何用意,除非是你的姐妹
看过妈网已婚嘅过来人讲嘅野,其实根本原因在于LZ根本对一些事情就系持绝对性睇法,永远觉得人家讲嘅野系错, ...
一个工作稳定,不加班的女孩子,会讲粤语的女孩子,估计是忍不了楼主这样不买楼买车,大男人主义的男孩
quponqupon218楼
成篇野都系你觉得,你认为,但系站在女仔立场,你妈人好,但仅限于对朋友亲戚吧,距又无媳妇,你又未有老婆,你又知无问题?唔买楼?可以,唔一起住咯。你觉得而家买楼傻,唔系无楼住,人地嫁比你,唔系嫁比你成屋人,叫你住距屋企你都唔习惯啦。我觉得最大的问题唔系你收入,唔系你工作,唔系你无楼无车,而系你会将你认为你觉得摆系前面咯
看过妈网已婚嘅过来人讲嘅野,其实根本原因在于LZ根本对一些事情就系持绝对性睇法,永远觉得人家讲嘅野系错, ...
达到楼主条件的女孩,完全可以找到更好相处的男孩
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

这条小溪真的绝了 小鱼网随手都能捞爆桶

惊喜邂逅汕尾的玻璃海 清澈见底靓到窒息

暑假打算带娃冲港迪 过期证件补办全过程

探访千年古瑶寨 清远阳山连州三天游

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

据说万博新房出来了 大家怎么看万博城

小孩的日常手工,榴莲粘土做得很逼真

夏天必备凉茶----夏枯草无花果凉茶

花都梯面王子山森林公园-值得再来

《谈判专家》演员演技在线

遇见长汀古城的夜

汕尾网红点--海边的古堡咖啡

不结婚拼着过的统计

查看更多热点 >