帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

1090431000情感.婚姻.家庭

全部回帖
lucky0701lucky0701521楼
ireneshine:
我随便讲下噶咋,不是话你系啊,因为 宜家好多女仔都惊呢种人。Mama boy 即系虽然大个仔自己有工作啦,但系一直依赖屋企人,无原则甘维护自己屋企人,特别是听晒阿妈噶话,自己无麦主见咯。甘样如果女仔嫁过去好委屈滴
查看原文
对,,原来这就是mamaboy,,老公就是那样的,,后来和JP分开住,,许多问题才解决。不然矛盾不断
2014/07/03回复
坚强坚强522楼
我有合适对象介绍哦,89年的,本地人,比个Q来
ZukeeZukee523楼
工作稳定有国家法定假期,唔好加班。识讲粤语的女孩,谁愿意男方不买楼买车和婆婆一起住 ...
我份工够晒好,但时不时要加班,如果我老公咁要求我,我一脚踢开佢,边可能无加班嘅公司。
WohoWoho524楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
咁后生 未婚男浦妈网?严重怀疑你唔系男人本人
jinnytanjinnytan525楼
可蓝:
未必养得起就得被养!~女人还是希望有自己的小事业,小天地的!~
查看原文
同样都有些是小鸟依人的女人,希望结婚之后可以做少奶奶,哩种女人咪岩晒楼主距罗。
@爽@@爽@526楼
唔识沟女定要求高啊哈哈。。。。我有几个妹未有男朋友。。。COME ON。。。。
可蓝:

同样都有些是小鸟依人的女人,希望结婚之后可以做少奶奶,哩种女人咪岩晒楼主距罗。 ...
查看原文
楼主要求有稳定工作,回家还要做贤妻良母的
可蓝:

同样都有些是小鸟依人的女人,希望结婚之后可以做少奶奶,哩种女人咪岩晒楼主距罗。 ...
查看原文
少奶奶不合楼主要求啊
花生@花生@529楼
hilary180:
看过妈网已婚嘅过来人讲嘅野,其实根本原因在于LZ根本对一些事情就系持绝对性睇法,永远觉得人家讲嘅野系错,其实有时候旁观者清,当局者迷,你觉得自己无问题,唔代表你个人真系无问题,作为未婚嘅我黎讲,如果有d甘嘅男仔,我绝对走夹唔投,因为你个人永远都系命令人去做符合你要求嘅事,而无企系人地个角度去霖,一味要求人地要点要点,甘首先你自己有无做好先?所谓江山易改本性难移,性格就系决定一切嘅关键,男人无屋无车唔紧要,钱可以稳,但系体贴女仔嘅男,识得企系女方方面多着想嘅,就好多都未必一定做得多,你觉得你妈好好,系因为果个系你阿妈,佢永远都只会对你好,但系有时d野唔一定系你觉得系甘就系甘,当真系发生事上黎,我觉得LZ绝对觉得自己老婆唔岩,因为你潜意识就觉得你阿妈好相处,好好人,所以一旦媳妇同家婆吵起黎,你一定觉得系老婆唔岩,同你相处过嘅女友唔讲你缺点出黎,我觉得出于尊重你,但唔代表认同你,好话唔好听,如果我前任问我佢有乜缺点,我都唔一定会讲,毕竟讲左无意义,如果改到嘅,就唔使搞到分手收场啦....!!最最重要一点,LZ太自大了..乜都你讲无人讲,又大男人主义,今时今日,女性唔再系在家从父,出嫁从夫噶啦...新时代新作风,LZ霖野真系死牛一边颈
查看原文
困困困困530楼
用粤语交流这点要难倒不少人哦,我认识的菇凉大部分都是外地滴~没法给你推荐了。不过,我觉得你多参加点室外活动,相信缘分很快就到了,别天天在妈网上猫着了,hoho
jinnytanjinnytan531楼
wjjzlxwyc:
当初认识我老公的时候,他也跟我说他妈是好好的,是世界上最好的妈,当时单纯相信了他的话,相处下来才知道,他妈是好好,但不是对儿媳好,而是对他的仔好好。所以当仔的都会觉得自己的妈是世界上最好的。婆媳关系,无法解释得清楚,LZ说婚后不会存在婆媳问题,是不成熟的想法。
查看原文
哈哈,,个个阿妈都会对自己个仔女好嘎啦,但对住 一个外人(心抱)又未必罗,距觉得娶左你翻黎就要按照晒距D意思去做,不可能的啊,人都是有血有肉,有自己思想
我都系甘认为,LZ过于自信,太大男人主要,非要人地认可佢系岩嘅,
所谓/yy所谓/yy533楼
介绍我个妹妹比你喇,有诚意私我喇!
@爽@@爽@534楼
冰安爸爸:
楼主要求有稳定工作,回家还要做贤妻良母的
查看原文
还有这种女人吗?
小夕81小夕81535楼
典型广州人思维,其实就系缘分未到。27岁仲后生啊,无咩好急噶。不过将人地相片发上来的确要处理下先。
缘分未到...................
jinnytanjinnytan537楼
冰安爸爸:
少奶奶不合楼主要求啊
查看原文
哈哈,,,甘楼主慢慢稳都吾迟,反正距先20几岁,大把时间慢慢稳
jinnytanjinnytan538楼
小夕81:
典型广州人思维,其实就系缘分未到。27岁仲后生啊,无咩好急噶。不过将人地相片发上来的确要处理下先。
查看原文
认同啊,太吾尊重前女友了,,,这个楼主人品有点,,,,,
ZukeeZukee539楼
就睇你写自己噶情况都唔差,不过性格果d就真系相处过先知,先五理呢d
野,不过如果比我噶话,关于买楼问题 ...
我奶奶超级锡仔了,从结婚开始觉得我抢左佢个仔咁,见到个仔成日痴住我又听我话,对我好冷淡,同住过一排,虽然无乜争拗但互相过得唔自在。
lucky0701lucky0701540楼
Nicole尐BabY:
哈哈,好现实吖!
查看原文
哈,,,所以说分开住好,,避免很多矛盾。
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

预测性别公式PK清宫表!!!!!有兴趣的MM进来看看!我照了BC,准!!是女女~~

热点推荐

吃了哑巴亏!苹果手机售后维修无门

00后的动手能力堪忧 电器小问题直接换新

游呼伦贝尔大草原 南方人感受蒙古风情

央行官宣 存量房贷利率将下调50BP

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

2024年装修交流群 杜绝踩坑等你加入

遛娃宝藏小岛生物岛 骑行看日落爽歪歪

海珠湖的那片花海开了

早八晚五如何备晚餐?卤牛肉嘎嘎方便

又来打卡大榕树下 招牌碌鹅好入味

去图书馆参加活动

腱鞘炎还要分类别治疗 我太难了

萨亚莉价格亲民 但菜量严重缩水

查看更多热点 >