帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

932981000情感.婚姻.家庭

全部回帖
我都系惗住揾一个本地论坛嚟发表下。我觉得只有过来人先可以解释到。所以为上妈网咯。我都 已经发散晒身 ...
就凭你说别人介绍些不靠谱的人过来,就觉得你要求高,还说没有要求高。
2014/07/03回复
条件吾差哦,呵呵,帮顶
jdlohvijdlohvi143楼
TK_Sweeky琦:
因为我前几个女朋友都咁讲佢地都好钟意同我妈倾计,我妈都好钟意同佢地倾计
查看原文
介意问下分手原因?同前面几任,一般分手除了听取你自己对呢段感情的反省,其实对方的霖法好可能系你目前真正的缺点。你可以好好考虑,同埋,睇落来你的帖,好多东西你持有绝对的肯定或者系否定态度,但是回帖的都有好几个去质疑你的声音,其实,人家质疑的声音,你可以唔放系心上,但是确实你未成家,你不懂女孩子担心的问题,而她们正巧提醒了你,其实作为一个考虑周全的女孩子来说,她们会想的问题比你目前想到的多得多,包括回帖当中说到性格问题(是否幽默或者闷骚),可以体现其实时下大部分女性都希望另一半不要死气沉沉,呆板,而且不要遇事过早肯定,需要真正站在她们的角度去思考问题,甚至可以系某些家族问题家庭问题当中有担当,能否真正把她们重视起来(你看看回帖当中有多少个系有老公,但是老公比较冷落对方),另外,我还觉得,你说你没有要求,所以我很想问,你没有要求你来找什么,你只说,我来找符合我要求的,所以你是否能有一个你可以明确的1234点话比人知,我系需要咁的女人,但是,我系某某方面能够有所妥协,例如什么,仲有,思考下你的要求是否系合理,而且你也问问对方(人与人最初讲求的其实系尊重,其次再有感情),我觉得你需要稳对等的关系,而唔系强调,我很好very well,但是我无人要的失落感,完全本末倒置。
的确这样的条件的确是比确难找老婆,高不成低不就。
自认为没问题,就是最大的问题。
不过,熏猪头都没萌鼻菩萨的,不要放弃,总会找得到的。
靖mun靖mun145楼
缘分未到
终于明白你点解稳唔到老婆,过于自信,特别固执,唔太听人意见,女仔是很怕尼种人的,简单D主观。 ...
+1
阿me阿me147楼
我都系singel,不过感觉不适合lz你
撸主,听你自己介绍条件都吾糸好差者...糸未猿粪未到 我有位同事条件同你差吾多 不过158左右人生得都几好体,又好相处,不知道你有无兴趣弱弱的问句撸主是搞IT的吗,看着像程序员哈哈
jinnytanjinnytan149楼
TK_Sweeky琦:
我唔会随便结婚,因为唔想浪费时间,唔想到双方都咁痛苦,而且唔会为咗结婚而结婚,唔会为咗生仔而结婚。如果我选择咗就唔会后悔,所以我比较慎重。你讲话人品问题,我信噶,因为我觉得OK嘅人多数都结婚。人品问题轮唔到自己话事,我想知道,自己仲可以做得D咩,嚟改善一下。
查看原文
缘份到左就自然会黎嘎啦,急都无用,欣赏你,,,吾会为左生仔而结婚,,,
vicky_dhlvicky_dhl150楼
介绍我妹给你,是86的
hilary180hilary180151楼
看过妈网已婚嘅过来人讲嘅野,其实根本原因在于LZ根本对一些事情就系持绝对性睇法,永远觉得人家讲嘅野系错,其实有时候旁观者清,当局者迷,你觉得自己无问题,唔代表你个人真系无问题,作为未婚嘅我黎讲,如果有d甘嘅男仔,我绝对走夹唔投,因为你个人永远都系命令人去做符合你要求嘅事,而无企系人地个角度去霖,一味要求人地要点要点,甘首先你自己有无做好先?所谓江山易改本性难移,性格就系决定一切嘅关键,男人无屋无车唔紧要,钱可以稳,但系体贴女仔嘅男,识得企系女方方面多着想嘅,就好多都未必一定做得多,你觉得你妈好好,系因为果个系你阿妈,佢永远都只会对你好,但系有时d野唔一定系你觉得系甘就系甘,当真系发生事上黎,我觉得LZ绝对觉得自己老婆唔岩,因为你潜意识就觉得你阿妈好相处,好好人,所以一旦媳妇同家婆吵起黎,你一定觉得系老婆唔岩,同你相处过嘅女友唔讲你缺点出黎,我觉得出于尊重你,但唔代表认同你,好话唔好听,如果我前任问我佢有乜缺点,我都唔一定会讲,毕竟讲左无意义,如果改到嘅,就唔使搞到分手收场啦....!!最最重要一点,LZ太自大了..乜都你讲无人讲,又大男人主义,今时今日,女性唔再系在家从父,出嫁从夫噶啦...新时代新作风,LZ霖野真系死牛一边颈
先27岁,不急啦,男人三十才一枝花。再讲,你年薪10w,不算有很好的经济基础,建议你再巩固一下咯。
vicky_dhlvicky_dhl153楼
婆媳关系是千百年来问题,同住的话,除非真是大家好容忍,不是都几烦
27岁禁后生,享受下青春慢慢再捻结婚都未迟啦
xiuxiujunxiuxiujun155楼
才27岁,好年轻噶。可惜我旁边的都不讲粤语
阿me阿me156楼
Nicole尐BabY:
求解释啊.....我前夫喺广州人,都喺无车无楼,工资比你低,但佢都再婚了。后尾我又识咗个广州噶,而家40岁了,都喺无车无楼(屋企人一起住),但佢揾咗几个,最后都散咗,一直未婚。我觉得有时,冥冥中喺有注定噶,车同楼唔喺揾唔到另一半最主要嘅原因。好似未婚嗰个,其实我讲唔出佢有咩问题,感觉佢喺无问题噶,佢有钱,要买车要买楼,随时可以买。但唔知道点解,就喺唔喜欢佢哩个人,相处唔落。......如果你求解释,我可以话喺人品问题吗?
查看原文
同意同意,感觉好重要,5系有无钱嘅问题。
yeemanyeeman157楼
TK_Sweeky琦 发表于 2014-07-02 07:57
Nicole尐BabY 发表于 2014-7-1 23:53
需要改善嘅问题,你应该问你最亲近嘅朋友,或你以前嘅女朋友。喺度问..
你太年轻,太傻太天真,把婆媳问题看得太过简单。
TK_Sweeky琦:
根本唔存在婆媳关系。只能够讲你可能见识问题同埋你圈子问题
查看原文
同未婚女性。虽然未结婚未知道婆媳问题,但系我觉得如果你用根本呢个词语就有D绝对,好多野无人保证到。成熟的人永远都唔会讲绝对的说话的,呢点我都努力中,共勉~
haidychanhaidychan159楼
只是遇不到而已!缘份未到呀!
mykatiesmykaties160楼
你讲的是表面条件,等遇到你中意的人,开尽Turbo去疼她哄她,show晒D上进心和坦诚出来,10个起码搞掂8个。。
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

这条小溪真的绝了 小鱼网随手都能捞爆桶

惊喜邂逅汕尾的玻璃海 清澈见底靓到窒息

暑假打算带娃冲港迪 过期证件补办全过程

探访千年古瑶寨 清远阳山连州三天游

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

据说万博新房出来了 大家怎么看万博城

小孩的日常手工,榴莲粘土做得很逼真

夏天必备凉茶----夏枯草无花果凉茶

花都梯面王子山森林公园-值得再来

《谈判专家》演员演技在线

遇见长汀古城的夜

汕尾网红点--海边的古堡咖啡

不结婚拼着过的统计

查看更多热点 >