帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

947001000情感.婚姻.家庭

事与愿违。
精选回帖
+1000000000000000000000000000000000000000000懒醒
昨天10:45回复
gjghxjgjghxj286楼
唔使急,只能话缘份未到,缘份一到,咩也都挡唔住。我都系三十几先结婚噶,好似你甘大个时候都响度愁点解仲未有人来认领我,我葛条件甘好,点解无人中意我。所以唔好急,好好过好每一天,老天爷会安排某个女仔响某个地方同你会面噶喇。
昨天11:07回复
你妈跟人好倾唔代表易相处,唔代表无婆媳问题。还有就是你父母有房,但你自己却没想过买自己的房,这说明你不是进取的人。这是价值观问题,女人不怕嫁给一穷二白,最怕嫁给安于现状,不思进取的人。
昨天18:02回复
老土D黎讲,缘份未到!以及争取机公,有中意女仔时,主动出击,我LG 28岁才开始追我,29岁至追倒
2014/07/13回复
全部回帖
可蓝可蓝沙发
jinnytan:
吾加班都好容易嗟,如果个男人可以养得起个老婆咪得罗,吾使出去做添,
查看原文
未必养得起就得被养!~女人还是希望有自己的小事业,小天地的!~
昨天14:05回复
caibicaibi板凳
应该是你要求太高了吧?三代广州人,而且又有租收,很多女孩子愿意才是,而且人又长得不难看。这样的条件反正我是满足啦,哈哈。。。
昨天14:06回复
那个是女友吧?或者前女友,哈哈哈~~~
估计系距睇岩人,人地睇唔岩距,所以先称人地做师妹. 我地果阵喜欢的都叫师兄..哈...
上非诚勿扰找啊
美妈婚前婚后同我D生活好似,连结婚年龄都一样,大家应该都系D中意热闹既人,哈哈!重点系我都唔中意睇人面 ...
哈...甘岩...可怜的新抱.... 握手
昨天14:08回复
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
缘分未到者……
昨天14:09回复
受不了LZ这种自认为条件不错的广男
昨天14:11回复
我有个妹妹,人品好,工作好,在广州有房子,挺合适你的,可以私我。
昨天14:11回复
Nicole尐BabY:
正解!有时候老婆太强势,指挥你屋企人做嘢或者你妈妈太好相处,咩都包办晒去做,你就会心痛你妈妈辛苦,又恼你老婆唔帮妈妈做嘢。咁样都会吵
查看原文
我同学就系甘 佢妈经常叫佢地搬出去 费事眼怨
昨天14:13回复
大牛龟:
讲到婆媳关系,你d男人永远都觉得自己可以应付到,但实际上系唔得的,就算再好倾都好,始终都系会有矛盾,因为生活习惯唔同,所以矛盾都系响生活上的点点滴滴累积起身的,分开住系最明智的选择,对你地两公婆的感情都好,所以点解宜家d女仔希望自己将来的另一半有自己的屋,就系甘的原因~傻的都知有能力都唔同家婆住得啦!我身边几乎所以同学宁愿租屋都唔同家婆住,你地d男人系唔会明的了!
查看原文
我其中一个,很想帮忙照顾独居老人,他爸不愿意,甚至用恶劣的理由赶我们出门
昨天14:16回复
birddenbirdden12楼
发个八字我帮你看看姻缘运
昨天14:18回复
或者你真系缘分未到啦,我淋你都系扩大朋友圈,话⑤定真爱就离啦。我介绍我家姐比你啦,87年,同你条件都差唔多,都系广州人,但系就系都一直稳唔到岩葛个个人
  该信息来自[广妈Android客户端]
昨天14:18回复
终于明白你点解稳唔到老婆,过于自信,特别固执,唔太听人意见,女仔是很怕尼种人的,简单D主观。 ...
+10086
昨天14:19回复
ViNa寳ViNa寳15楼
就算你妈好好倾,但系好多女仔都唔中意同家公家婆住。另外就系会唔会你性格问题唔识氹女仔啊
你地男仔中意稳滴醒目女咖?唔系傻傻笨笨善良的女孩才好吗?醒目女或者更难相处沟通哦,祝你快滴稳到个好老 ...
醒目女会嫁不买楼买车,和婆婆同住的男人吗
你地男仔中意稳滴醒目女咖?唔系傻傻笨笨善良的女孩才好吗?醒目女或者更难相处沟通哦,祝你快滴稳到个好老 ...
宁可嫁穷一点,有上进心的,婚后卖楼买车,过小家庭生活的男人
昨天14:20回复
Annie13Annie1318楼
缘分到了,自然就有了。才27,着什么急~哈哈
昨天14:20回复
Yin儿Yin儿19楼
睇完了
1、如果LZ唔系想征婚,又何必系度呻。虽然其他无乜问题,170身高真系个坡脚
2、通常LZ呢种性格噶人,做朋友会系一个好好噶朋友,but做男朋友等,则5会(个人认为,因为同我ex有D似)
3、顺其自然把,呢家好多大龄青年都系单身的~
4、唔洗强调婆媳关系,我觉得如果个家婆系同人理噶,距自己都系做人地媳妇甘过黎的,人地嫁去你屋企系做老婆的,唔系做工人,所以我觉得呢家D家婆都好识霖的
5、暂时未霖到
昨天14:23回复
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

期末考日子开始倒数 怎样给娃放松?

手袋里惊现套套 老公说是别人的恶作剧

再次被惊艳!京东百亿补贴买的水果真香

打卡省港大罢工纪念馆 红色大楼很出彩!

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

入户门安装踩坑了 这个点要再三确认

从160万降到39万,就问还有哪里房价不跌?

水果零食比正菜还要贵

娃从低年级向高年级的过渡期,我有意识地退

感觉现代人离不开手机??

青春痘炎症冒白头粉刺

该来的大姨妈又没来,你就知道姐压力有多大

广州亲子游|坐红胖子双层巴士广州一日游

查看更多热点 >