帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

939911000情感.婚姻.家庭

事与愿违。
昨天21:12
精选回帖
+1000000000000000000000000000000000000000000懒醒
2014/07/03回复
gjghxjgjghxj286楼
唔使急,只能话缘份未到,缘份一到,咩也都挡唔住。我都系三十几先结婚噶,好似你甘大个时候都响度愁点解仲未有人来认领我,我葛条件甘好,点解无人中意我。所以唔好急,好好过好每一天,老天爷会安排某个女仔响某个地方同你会面噶喇。
你妈跟人好倾唔代表易相处,唔代表无婆媳问题。还有就是你父母有房,但你自己却没想过买自己的房,这说明你不是进取的人。这是价值观问题,女人不怕嫁给一穷二白,最怕嫁给安于现状,不思进取的人。
老土D黎讲,缘份未到!以及争取机公,有中意女仔时,主动出击,我LG 28岁才开始追我,29岁至追倒
2014/07/13回复
全部回帖
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
系唔系你每次同女仔去街样样都话阿妈话阿妈话呀?见你张相个样都唔错啦!稳定工作同有法定假期以家都唔系甘以,只要肯做就得,之于系唔系本地人最只要适合同系唔系你杯茶就得啦!
AmiyuanAmiyuan板凳
dearkary:
我叔仔条件比你好N倍,都一样揾唔到老婆,又可以点解释
查看原文
可以交你叔仔呢个朋友吗。。。。
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
原因我帮你找到了,很可怕。典型的老广州家庭,肯定要求包生男仔,还有可怕的本土家婆,看了下面你的自述,更感觉压力大!楼主,试试越南新娘
可能性格问题。内向或者死咕咕好难稳女朋友,但睇个样又唔系太内向喔。
死咕咕,,,哈哈哈
我都揾过朋友倾过,佢地话可能我揾女朋友嘅时候拣唔啱人。
佢地叫我,要揾醒目女,识理财,要沟通到。 ...
识理财?该不是要找那种会白银交易的吧?呵呵
虎牙男,呵呵!
lancywong_008:

都话咗冇婆媳关系,我屋企嘅情况我知道
查看原文
过来人说,两人世界好重要。
C_CBBC_CBB9楼
撑广州本土男,好女仔是有嘅,缘分!
降低要求,很容易的,还是你自己的问题多一些罢了,宽容,宽容,有容乃大。。。
TK_Sweeky琦:
事与愿违。
查看原文
       楼主作为一个现代的广州人,真得有些自恋的感觉。我是一个学校老师,先不说你的收入如何,很多网友给你说的,你的交际圈问题,你的自我感觉问题,你和自己妈妈肯定能相处的,但不能保证将来的婆媳一定好相处,婚姻不是儿戏,但过于严肃估计有失浪漫,只能说是缘分未到吧,加油!
今好条件
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
牛,征婚到妈网了,不知道是想找个未婚还是已婚的呢?
yeemanyeeman14楼
BLUEWATER5354 发表于 2014-07-03 13:05
好女仔好多 我地科室就有一个 护士 入得厨房 出得厅堂 要介绍比你吗?
  该信息来自[广妈Android客户端]..
护士没有法定假日
,而且经常三班倒
,肯定不喜欢的
完全冇问题咯。就脚上落班就得。同老婆住边都问题。买楼都冇问题,只不过我觉得冇咁嘅必要啫 ...
不能或者不想独立的男人,确实没人要啦
lancywong_008:
建议你第日识女朋友,一定要同居先,到时候就发觉好多生活习惯你或者你妈妈接受唔到,包括老婆唔做家务,唔煮饭,唔洗衫既时候,有时候无咩手尾,放D野,忘记放番好,老人家就会为左尼D野去吵的,但你系距个仔,你妈妈会心甘心愿去帮你执手尾。但掉番转,你老婆就唔同,距系屋企都系被照顾的,都系唔需要做任何野,但到你屋企要做阿四,肯定唔高兴,甘样就慢慢,会吵起身了。 
查看原文
讲得太对岩了,哈哈。我就系甘!楼主噶问题就系凡事讲得太绝对,咩叫绝对无婆媳关系阿?未结婚肯定好倾啦,结左婚就唔系甘讲了、很傻很天真
买屋无问题问题无必要买,哈哈,太废了你
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

我们还在期末复习 别人已经放假了!?

带娃探索广州医科大学 参观人体标本馆!

校园爱情也不美好 LG全职炒股8年负债累累

你还逛市场吗?小区蔬菜6折后仍超市场价

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

求问 初中生毕业生能否做近视手术

老师角度 初中的成绩为什么不敢公布

给孩子买起!纪念那些曾经读过的书

中考作文出炉 顺便回顾近十年中考作文

天河城李宁大大折扣 3 件以上最低2折

0元吃64层蛋挞还热腾腾 你没看错

省时还好看!瞬间迷人妆感睫毛get

花费1w+改造老破小天台 快来抄作业

查看更多热点 >