帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

940081000情感.婚姻.家庭

事与愿违。
昨天21:12
精选回帖
+1000000000000000000000000000000000000000000懒醒
2014/07/03回复
gjghxjgjghxj286楼
唔使急,只能话缘份未到,缘份一到,咩也都挡唔住。我都系三十几先结婚噶,好似你甘大个时候都响度愁点解仲未有人来认领我,我葛条件甘好,点解无人中意我。所以唔好急,好好过好每一天,老天爷会安排某个女仔响某个地方同你会面噶喇。
你妈跟人好倾唔代表易相处,唔代表无婆媳问题。还有就是你父母有房,但你自己却没想过买自己的房,这说明你不是进取的人。这是价值观问题,女人不怕嫁给一穷二白,最怕嫁给安于现状,不思进取的人。
老土D黎讲,缘份未到!以及争取机公,有中意女仔时,主动出击,我LG 28岁才开始追我,29岁至追倒
2014/07/13回复
全部回帖
熊猫女熊猫女沙发
需要特登写张贴上来征婚吗?????
今天09:55回复
lancywong_008:

要蒲要玩都系读书嘅时候喇,我24岁就想结婚喇。
查看原文
甘你错啦,我读书果阵玩得仲颠,蒲天光。 但如果心系喜欢玩,就算你出黎做野,都系喜欢玩的,我同我老公一样喜欢玩的。
今天09:55回复
得你一粒仔,更加容易有婆媳关系。
查看原文
都话咗冇婆媳关系,我屋企嘅情况我知道
今天09:56回复
回复 lancywong_008 的帖子

都话咗冇婆媳关系,我屋企嘅情况我知道

点解你会甘肯定? 
今天09:57回复
TK_Sweeky琦:
我每日都系公司,客户,屋企。三点一线喔。客户全部都系经理级,管理层,全部都系男性多,就算系女性都已婚。公司又少人。得两个文员系女嘅。
查看原文
5知讲咩好,一年365日,总有几日出街,同学朋友同事聚会吧。
今天09:59回复
如果未结婚都三点一线既话,会好闷咯。 我未婚果阵,经常同朋友吃晚饭,打麻将,去下唱K,行下街,去下旅游呀。 如果我男朋友系你甘,我会觉得好闷咯,未结婚都甘,结左婚仲惨。我生左个囡之后就真系三点一线,上班,出差,屋企凑囡, 只有周末先稳地方去,基本上星期六日都带住个囡去街道吃饭,睇电影,玩。 如果我老公唔带我去街的话,我会自己去的,毕竟我都有经济能力,唔洗睇人地面色做人嘛。讲真,好既女仔,见到好既男,一早就结婚啦,剩余的俾你都会好考虑。依家先27岁,仲后生,不过我26就结婚啦……哈……你话稳个女仔唔好加班…… 可能比较难咯,天天陪住你,我都觉得闷,无晒朋友添。
查看原文
我唔钟意打麻雀,唔钟意去唱K。得闲都系同女性朋友去行街,睇戏食饭,旅行就冇人好似我咁得闲咯,省内平时出差都去齐晒喇,如果去远d嘅地方可能就冇人陪我癫喇
今天10:00回复
我想正常的社交LZ 当然会给啦, 他想找的是一个正当女仔, 然后好好结婚生仔. 不过, 你越是心急, 越是不来, 看开D 反而可能仲快.
今天10:02回复
如果未结婚都三点一线既话,会好闷咯。 我未婚果阵,经常同朋友吃晚饭,打麻将,去下唱K,行下街,去下旅游呀。 如果我男朋友系你甘,我会觉得好闷咯,未结婚都甘,结左婚仲惨。我生左个囡之后就真系三点一线,上班,出差,屋企凑囡, 只有周末先稳地方去,基本上星期六日都带住个囡去街道吃饭,睇电影,玩。 如果我老公唔带我去街的话,我会自己去的,毕竟我都有经济能力,唔洗睇人地面色做人嘛。讲真,好既女仔,见到好既男,一早就结婚啦,剩余的俾你都会好考虑。依家先27岁,仲后生,不过我26就结婚啦……哈……你话稳个女仔唔好加班…… 可能比较难咯,天天陪住你,我都觉得闷,无晒朋友添。
查看原文
而且我都唔钟意管住对方,只不过唔希望对方玩得太过分啫
今天10:02回复
熊猫女:
需要特登写张贴上来征婚吗?????
查看原文
乜我有征婚吗?我只不过想知道点解啫。如果我征婚我都会留低联系方式喇
今天10:04回复
点解你会甘肯定? 
查看原文
因为我前几个女朋友都咁讲佢地都好钟意同我妈倾计,我妈都好钟意同佢地倾计
今天10:06回复
TK_Sweeky琦:
查看原文
甘真系无咩娱乐,行街咪跟住后面,有时候女仔喜欢稳女仔行街,大家俾意见。 省内旅游就只系周末去,出国玩先系硬道理。
我有个朋友距就系结婚前,经常同男朋友去玩桌游,结婚后,竟然个老公唔想去了,因为之前系陪住既性质,其实自己根本无兴趣。但距老婆仲系坚持周末去,但距老公就开始有意见,点解成日去玩,个老婆就觉得管住晒啦,叫你去又唔去,甘样大家耐左,结婚一年就离婚了。
今天10:06回复
TK_Sweeky琦:
乜我有征婚吗?我只不过想知道点解啫。如果我征婚我都会留低联系方式喇
查看原文
我怀疑是你把口5识囤女仔
又或许俗D讲,5够口花·········
把口识讲野,面皮够厚噶男仔,一般身边都5会少女性朋友
今天10:07回复
womenzheyijia:
5知讲咩好,一年365日,总有几日出街,同学朋友同事聚会吧。
查看原文
平均一个星期1.5次出街咯
今天10:08回复
fcukyoufcukyou15楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
我只想提出2点:1、你系咪发错版了?应该发红娘版,点解要发嚟哩度?有何居心?2、你公布条女的相出嚟,你征求过人地的意见未?
今天10:11回复
TK_Sweeky琦:
查看原文
甘真系无咩娱乐,行街咪跟住后面,有时候女仔喜欢稳女仔行街,大家俾意见。 省内旅游就只系周末去,出国玩先系硬道理。
我有个朋友距就系结婚前,经常同男朋友去玩桌游,结婚后,竟然个老公唔想去了,因为之前系陪住既性质,其实自己根本无兴趣。但距老婆仲系坚持周末去,但距老公就开始有意见,点解成日去玩,个老婆就觉得管住晒啦,叫你去又唔去,甘样大家耐左,结婚一年就离婚了。
今天10:12回复
TK_Sweeky琦:
因为我前几个女朋友都咁讲佢地都好钟意同我妈倾计,我妈都好钟意同佢地倾计
查看原文
仲有前几个女朋友? 晕, 我老公都系第三个男朋友喳喔,拍拖五年先结婚,再五年先生个囡。我同老公妈系无交流,因为无野倾。
请问你妈通常问你女朋友,系咪问,你住边呀,屋企几多人呀,做边行呀,收入几多呀? 我比较唔中意人地问我尼D。
今天10:14回复
TK_Sweeky琦:
平均一个星期1.5次出街咯
查看原文
要不要算的甘精准!佩服!想想我老公跟我认识是我同事也是我朋友介绍的。所以你多参加些聚会吧。
今天10:17回复
womenzheyijia:
查看原文
我前一年都系咁惗,但系成年都揾唔到,所以就开始急。
今天10:22回复
等我介绍个姐姐俾你识啦…… 你尼类男仔,最好稳个大个自己既,因为你唔够成熟。
今天10:22回复
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

我们还在期末复习 别人已经放假了!?

带娃探索广州医科大学 参观人体标本馆!

校园爱情也不美好 LG全职炒股8年负债累累

你还逛市场吗?小区蔬菜6折后仍超市场价

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

求问 初中生毕业生能否做近视手术

老师角度 初中的成绩为什么不敢公布

给孩子买起!纪念那些曾经读过的书

中考作文出炉 顺便回顾近十年中考作文

天河城李宁大大折扣 3 件以上最低2折

0元吃64层蛋挞还热腾腾 你没看错

省时还好看!瞬间迷人妆感睫毛get

花费1w+改造老破小天台 快来抄作业

查看更多热点 >