帖子详情

点解我一直都揾唔到适合嘅女仔结婚?

940271000情感.婚姻.家庭

事与愿违。
昨天21:12
精选回帖
+1000000000000000000000000000000000000000000懒醒
2014/07/03回复
gjghxjgjghxj286楼
唔使急,只能话缘份未到,缘份一到,咩也都挡唔住。我都系三十几先结婚噶,好似你甘大个时候都响度愁点解仲未有人来认领我,我葛条件甘好,点解无人中意我。所以唔好急,好好过好每一天,老天爷会安排某个女仔响某个地方同你会面噶喇。
你妈跟人好倾唔代表易相处,唔代表无婆媳问题。还有就是你父母有房,但你自己却没想过买自己的房,这说明你不是进取的人。这是价值观问题,女人不怕嫁给一穷二白,最怕嫁给安于现状,不思进取的人。
老土D黎讲,缘份未到!以及争取机公,有中意女仔时,主动出击,我LG 28岁才开始追我,29岁至追倒
2014/07/13回复
全部回帖
birddenbirdden沙发
发个八字我帮你看看姻缘运
EmilykeyEmilykey板凳
或者你真系缘分未到啦,我淋你都系扩大朋友圈,话⑤定真爱就离啦。我介绍我家姐比你啦,87年,同你条件都差唔多,都系广州人,但系就系都一直稳唔到岩葛个个人
  该信息来自[广妈Android客户端]
终于明白你点解稳唔到老婆,过于自信,特别固执,唔太听人意见,女仔是很怕尼种人的,简单D主观。 ...
+10086
就算你妈好好倾,但系好多女仔都唔中意同家公家婆住。另外就系会唔会你性格问题唔识氹女仔啊
你地男仔中意稳滴醒目女咖?唔系傻傻笨笨善良的女孩才好吗?醒目女或者更难相处沟通哦,祝你快滴稳到个好老 ...
醒目女会嫁不买楼买车,和婆婆同住的男人吗
你地男仔中意稳滴醒目女咖?唔系傻傻笨笨善良的女孩才好吗?醒目女或者更难相处沟通哦,祝你快滴稳到个好老 ...
宁可嫁穷一点,有上进心的,婚后卖楼买车,过小家庭生活的男人
缘分到了,自然就有了。才27,着什么急~哈哈
Yin儿Yin儿9楼
睇完了
1、如果LZ唔系想征婚,又何必系度呻。虽然其他无乜问题,170身高真系个坡脚
2、通常LZ呢种性格噶人,做朋友会系一个好好噶朋友,but做男朋友等,则5会(个人认为,因为同我ex有D似)
3、顺其自然把,呢家好多大龄青年都系单身的~
4、唔洗强调婆媳关系,我觉得如果个家婆系同人理噶,距自己都系做人地媳妇甘过黎的,人地嫁去你屋企系做老婆的,唔系做工人,所以我觉得呢家D家婆都好识霖的
5、暂时未霖到
TK_Sweeky琦:
人地存在婆媳关系唔代表我屋企会存在喔。哩D嘢系睇自己处理问题嘅能力同方法。而且都系出现婆媳关系先周围哂,冇出现婆媳关系嘅都会周围讲咩。所以你未有错觉,典型嘅心理现象。
查看原文
当初认识我老公的时候,他也跟我说他妈是好好的,是世界上最好的妈,当时单纯相信了他的话,相处下来才知道,他妈是好好,但不是对儿媳好,而是对他的仔好好。所以当仔的都会觉得自己的妈是世界上最好的。婆媳关系,无法解释得清楚,LZ说婚后不会存在婆媳问题,是不成熟的想法。
为什么一定要会粤语?你不会说普通话吗?广州太多外来的好女孩,你就少了好多机会咯,呵呵。
ireneshine:
我随便讲下噶咋,不是话你系啊,因为 宜家好多女仔都惊呢种人。Mama boy 即系虽然大个仔自己有工作啦,但系一直依赖屋企人,无原则甘维护自己屋企人,特别是听晒阿妈噶话,自己无麦主见咯。甘样如果女仔嫁过去好委屈滴
查看原文
对,,原来这就是mamaboy,,老公就是那样的,,后来和JP分开住,,许多问题才解决。不然矛盾不断
坚强坚强13楼
我有合适对象介绍哦,89年的,本地人,比个Q来
ZukeeZukee14楼
工作稳定有国家法定假期,唔好加班。识讲粤语的女孩,谁愿意男方不买楼买车和婆婆一起住 ...
我份工够晒好,但时不时要加班,如果我老公咁要求我,我一脚踢开佢,边可能无加班嘅公司。
WohoWoho15楼
明明我要求又唔高,又唔系特别样衰,女仔都识得几个,但系一直揾唔到适合做自己老婆嘅人选。今年27岁 ...
咁后生 未婚男浦妈网?严重怀疑你唔系男人本人
可蓝:
未必养得起就得被养!~女人还是希望有自己的小事业,小天地的!~
查看原文
同样都有些是小鸟依人的女人,希望结婚之后可以做少奶奶,哩种女人咪岩晒楼主距罗。
@爽@@爽@17楼
唔识沟女定要求高啊哈哈。。。。我有几个妹未有男朋友。。。COME ON。。。。
可蓝:

同样都有些是小鸟依人的女人,希望结婚之后可以做少奶奶,哩种女人咪岩晒楼主距罗。 ...
查看原文
楼主要求有稳定工作,回家还要做贤妻良母的
可蓝:

同样都有些是小鸟依人的女人,希望结婚之后可以做少奶奶,哩种女人咪岩晒楼主距罗。 ...
查看原文
少奶奶不合楼主要求啊
花生@花生@20楼
hilary180:
看过妈网已婚嘅过来人讲嘅野,其实根本原因在于LZ根本对一些事情就系持绝对性睇法,永远觉得人家讲嘅野系错,其实有时候旁观者清,当局者迷,你觉得自己无问题,唔代表你个人真系无问题,作为未婚嘅我黎讲,如果有d甘嘅男仔,我绝对走夹唔投,因为你个人永远都系命令人去做符合你要求嘅事,而无企系人地个角度去霖,一味要求人地要点要点,甘首先你自己有无做好先?所谓江山易改本性难移,性格就系决定一切嘅关键,男人无屋无车唔紧要,钱可以稳,但系体贴女仔嘅男,识得企系女方方面多着想嘅,就好多都未必一定做得多,你觉得你妈好好,系因为果个系你阿妈,佢永远都只会对你好,但系有时d野唔一定系你觉得系甘就系甘,当真系发生事上黎,我觉得LZ绝对觉得自己老婆唔岩,因为你潜意识就觉得你阿妈好相处,好好人,所以一旦媳妇同家婆吵起黎,你一定觉得系老婆唔岩,同你相处过嘅女友唔讲你缺点出黎,我觉得出于尊重你,但唔代表认同你,好话唔好听,如果我前任问我佢有乜缺点,我都唔一定会讲,毕竟讲左无意义,如果改到嘅,就唔使搞到分手收场啦....!!最最重要一点,LZ太自大了..乜都你讲无人讲,又大男人主义,今时今日,女性唔再系在家从父,出嫁从夫噶啦...新时代新作风,LZ霖野真系死牛一边颈
查看原文
猜你喜欢

2016年要做的一件事找个人结婚

女女疑似有手足口病,今日复诊话唔系,但我仲系担心!

【2014小学报名我直播】调皮仔报名记

结婚十年了,该买点什么送给另一半?我是男,老公,想送老婆!

生孩子证件,是先办围产卡还是准生证啊,还是要先建档呢?

求助!!!胎儿比实际孕期小两周!!什么方法可以长胎啊?

热点推荐

我们还在期末复习 别人已经放假了!?

带娃探索广州医科大学 参观人体标本馆!

校园爱情也不美好 LG全职炒股8年负债累累

你还逛市场吗?小区蔬菜6折后仍超市场价

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

求问 初中生毕业生能否做近视手术

老师角度 初中的成绩为什么不敢公布

给孩子买起!纪念那些曾经读过的书

中考作文出炉 顺便回顾近十年中考作文

天河城李宁大大折扣 3 件以上最低2折

0元吃64层蛋挞还热腾腾 你没看错

省时还好看!瞬间迷人妆感睫毛get

花费1w+改造老破小天台 快来抄作业

查看更多热点 >