帖子详情

每日更新警长住家菜

3809451550美食&下厨

全部回帖
好美味
2013/02/17回复
2好快就过完一个年啦,祝大家万事如意身体健康,眨下眼警长都多日未开火啦,连传统年初二开油锅都无做。。。大吃大饮猖狂左十几日,今晚终于煮返餐省肠大餐俾自己条肠。。
1。蛋白枣蓉杞子煲梗米小米粥

2。煎马蹄糕,遽闻马蹄糕既马蹄要刀啪碎整系最爽口既

3。白灼生菜

4。蒸蕃薯

全家福

讲真,吃素真系好容易饿,我吃左觉得好似无吃甘唔知今晚会唔会巢d牛肉丸出黎吃v67。今日见到婆婆既妹,她吃肉边素4年,今年正式全素,区话成个过程要慢慢黎,唔急得。所以今年警长大计系肉边素,当然小朋友系要吃肉既。4
ps:上次有麻油问我紫菜粉既样系点,我行超市见到拍底俾大家睇

口味超多

2013/02/20回复
FeistyFeisty783楼
以后每天都有新鲜菜谱囖
2013/02/20回复
警长都开始吃素了,不错哦!
2013/02/21回复
5楼上太抬举我鸟。。。我吃2餐素已经觉得饥饿无比。饿得非常快。
苹果菊花杞子水,素,清润好饮

油菜一碟

压年烧肉炒西芹

素番茄,加伴杂锦瓜子仁

全家福

素食好容易饿,适当食多d果仁可弥补蛋白质既吸收。
核桃饭

vivibabyyvivibabyy786楼
我怎么都看不到图啊  
vivibabyy:
我怎么都看不到图啊  
查看原文
真的?现在呢?
RYANTANRYANTAN788楼
爱人,新年好啊〜

我睇到图啊〜宵夜时间,想吃野添,BUT过年都吃到饱饱济济了〜
2013/02/22回复
vivibabyyvivibabyy789楼
看到了 终于看到图了!!!
RYANTAN:
爱人,新年好啊〜我睇到图啊〜宵夜时间,想吃野添,BUT过年都吃到饱饱济济了〜
查看原文
心肝顶,恭喜发财青春永驻吖!你就好啦过年可以饱到滞,几有福气!
CHLIHZ3CHLIHZ3791楼
警长新年新头像,不过做咩偏心?只有一个B架???
RYANTANRYANTAN792楼
RYANTAN:

心肝顶,恭喜发财青春永驻吖!你就好啦过年可以饱到滞,几有福气!
查看原文
返去日日都吃走地鸡啊〜
呢排跟LG吃左好多斋。。。都唔好意思发上黎失礼人啦!
斋。。。。
警长上大旧肉的做法吧。。。
CHLIHZ3:
警长新年新头像,不过做咩偏心?只有一个B架???
查看原文
v69我得呢张赢得稍微有d艺术感咋。
猪猪妈咪@LOVE:
警长上大旧肉的做法吧。。。
查看原文
猪猪妈要边个大旧肉做法吖?边个菜呢?
RYANTAN:
返去日日都吃走地鸡啊〜
查看原文
得喇,唔好晒巢我张帖。。。
胡迪警长:
猪猪妈要边个大旧肉做法吖?边个菜呢?
查看原文
2月1日的菜式,兰豆伴碟那个啊。。。。
2013/02/23回复
猪猪妈咪@LOVE:
2月1日的菜式,兰豆伴碟那个啊。。。。
查看原文
v67。。。。。。。。。。个个系我在吉之岛买既一盒烧汁牛仔骨。。我拆左黎双面煎香吃。好好味。。毫无技术难度。。。
2013/02/24回复
警长,元宵都过了,快点回来上图啊!
2013/02/25回复
大头天使:
警长,元宵都过了,快点回来上图啊!
查看原文
你唔讲我差d唔记得。。。我今日同前日都拍好照片,听日一齐上哈。
2013/02/25回复
猜你喜欢

【MYTOMMY】想吃美味烧排骨何需舍近求远 大厨私人订制 YUMMY YUMMY!

【今晚食乜餸】橙妈家常菜!欢迎品尝......

中秋家宴我下厨,轻松奉上九大簋。有详细的做法啊~~

太古汇翠园姊妹店美心阁开张啦!

(完整篇)分享人民中市妇幼的无痛分娩生产记

5食5知道 水蛇粥&顺德菜 任你点

热点推荐

娃对班主任有意见 成绩下滑严重点算好

谁说今年服装行情不好?沙河出货量堆成山

广东佛山小九寨沟还有瀑布!负离子爆满

累趴的潮宠展!任玩猫狗还中了3斤狗粮

2024广州孕妈妈交流群 欢迎扫码入群!

死心!壁挂马桶最终还是“落地”了

异地分居的夫妻 我没欲望拒绝他好几次

80后失业2年还被骗钱 日子太难熬

迪卡侬限时活动 500燃值可兑荒野包

广州京东MALL试业啦 价格偏贵一些

华润万家雪糕大促销 10蚊就有一大盒

学泰拳瘦身健体 对抗练习最好玩

打卡走婚桥 感受摩梭人的古老浪漫

查看更多热点 >